Gladsaxe attraktiv erhvervskommune
9F5A9301.jpg
Martin Thorborg. Foto: Thomas Vilhelm.
Antallet af nye virksomheder i Gladsaxe lå i 2017 et stykke over landsgennemsnittet

Betingelserne for erhvervslivet i Gladsaxe var et af hovedtemaerne i valgkampen om til kommunalvalget i november.

På den ene side blev det fremstillet som om det var den rene elendighed. På den anden side blev der henvist til tal, der viste, at så galt stod det faktisk ikke til.

Nu er der kommet tal fra Dinero Regnskab, der bl.a. analyserer statistiske tal. Og de viser, at det står pænt til i Gladsaxe, men at der også er plads til forbedringer.

Der er mange driftige mennesker i Gladsaxe Kommune, og derfor skød mange nye virksomheder op i 2017. Faktisk var antallet af nye virksomheder større end landsgennemsnittet. I Gladsaxe blev der sidste år registreret 13,8 nye virksomheder per 1.000 indbyggere over 18 år. På landsplan var det tilsvarende antal nye virksomheder 12,7. Det viser tal fra CVR og Danmarks Statistik, som regnskabsprogrammet Dinero har trukket og behandlet.

– Man må bare have stor respekt for de mennesker, der kaster sig ud i iværksætterlivet. Det har jeg i hvert fald. For mange mennesker er det en stor drøm at gå iværksættervejen, men det er også en usikker vej, hvor man vinker farvel til fornuftige arbejdstider, sikker løn, pensionsordning, frokostordning og kolleger, siger serieiværksætter Martin Thorborg, som er adm. direktør i Dinero.

– Til gengæld får man en masse andet. Man får mulighed for at gøre lige præcis det, man inderst inde brænder for, og så er man selv ansvarlig for sin egen succes. Så når iværksættereventyret bliver en succes, så kan man takke sig selv for det, og det er en fed fornemmelse. Jeg har selv startet flere virksomheder, og det har været en blanding af noget fantastisk og noget frygteligt hver eneste gang, siger Martin Thorborg

Nye virksomheder er et sundhedstegn
Martin Thorborg er medstifter af Dinero, hvor han i dag er adm. direktør. For ham er det et sundhedstegn, når der opstår nye virksomheder.

– Når der opstår nye virksomheder, foreninger og andre gode initiativer, der skaber liv og aktivitet i lokalsamfundet, er det for mig en indikator på, at der er nogle driftige kvinder og mænd, som vil det bedste for deres lokalsamfund. De har lyst til at investere energi, tid og penge, fordi de tror på området og på de mennesker, der bor der. Derfor kan jeg også kun opfordre til, at man bakker dem op, siger Martin Thorborg.

I 2017 blev der oprettet flest virksomheder per 1.000 indbyggere på over 18 år i Gentofte Kommune. Næst flest blev oprettet i Københavns Kommune, mens Frederiksberg Kommune var på tredjepladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top