annonce
DSB har et ansvar for trygheden
-

Jeg ved godt, at DSB og den øvrige del af det offentlige skal være påholdende og spare og spare, og at vi alle skal vende hver 5-øre, som om vi i Danmark er et af klodens fattigste lande. Sådanne besparelser og påholdenhed rammer også S-togspassagererne, særligt de lettere fysisk svage og de ældre.

I Gladsaxe Kommune har vi fem S-togs stationer. Dem er vi glade for. Men vi er ikke glade for, at der særligt på tre af stationerne i kommunen er i fare for overfald, røveri og lignende, da disse stationer på de fleste tidspunkter er meget affolkede. Alene det skaber stor utryghed og begrænser de ældre medborgeres aktiviteter.

Men hvad værre er, at det afstedkommer netop overfald og røverier også i Gladsaxe. Ved en Googlesøgning vrimler det med oplysninger om anmeldte overfald og røverier på stationer i landet. Men tendensen er, at disse kriminelle handlinger ofte ikke bliver anmeldt til politiet, ligesom andre former for kriminelle handlinger heller ikke bliver anmeldt, da det for ofret er utroligt krævende og psykisk belastende.

DSB har et ansvar. Det er ikke kommunens ansvar at foretage præventive foranstaltninger på stationerne. Det er DSB, altså staten, der har ejerskabet over deres stationer.
Hvad vil DSB gøre af præventive foranstaltninger for at øge tryghed og sikkerhed på stationerne?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top