Han skabte GSF-ishockey
Max Staal er død, 79 år gammel

Manden bag Gladsaxes storhedstid i ishockey, Max Staal, er død, 79 år. Mere end nogen anden har den legendariske tidligere GSF-formand æren for den gyldne Gladsaxe-epoke fra 1965 til 1977, hvor klubben vandt 12 DM-medaljer: Fem guld, fire sølv og tre bronze. Max Staal levede sine sidste år på et plejehjem i Valby. Bisættelsen fandt sted i stilhed med kun den nærmeste families tilstedeværelse.

Peter Fredberg, en af Danmarks fremmeste ishockeyskribenter, skriver blandt andet: – Jeg lærte Max at kende i 1970, og skal jeg nævne en ishockeyleder, der var forud for sin tid, var det ham. Han var den første, der indså, at en professionalisering af sporten var løsningen og vejen til succes. Og så var han et sødt og humoristisk menneske, som brændte for Gladsaxe og hockeyen og var en fornøjelse at være sammen med.

Max Staal er æresmedlem i Gladsaxe Ishockey. Klubbens formand Henrik Klinkvort siger:
– Max har lært mig alle de gode ting som formand. De dårlige ting har jeg lært mig selv. Hans energi og engagement var uden sammenligning. Han er grunden til, at der er noget, der hedder Gladsaxe Ishockey. Desværre er han aldrig blevet honoreret efter fortjeneste. I disse Hall of Fame-tider synes jeg, han er blevet overset. Det skyldes nok, at han ikke alle steder er blevet set på med velvilje. Han var et konkurrencemenneske, der ikke skyede nogen midler for at nå sine mål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top