Flere tager erhvervsuddannelse
Gladsaxe har en stor fremgang blandt unge, der har fået øjnene op for en erhvervsuddannelse

Det ser ud til, at de unge nu har fået øjnene op for en erhvervsuddannelse som en basis for en uddannelses- og erhvervskarriere

De første tal pr. 1. marts 2018 for UU-Nords dækningsområde (Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk Kommune) viser en fremgang på ca. 24 % i forhold til 2017. 24 % kan virke af meget, men dækker over en fremgang samlet fra 5,8 % til 7,2 % blandt de unge som forlader grundskolen og 10. klasse til sommer. Søgningen er dog stadigt et godt stykke fra regeringens landsmål, men de nordlige kommuner, som UU-Nord repræsenterer har traditionelt en stor søgning til det almene gymnasium, så stigningen må betragtes som signifikant.

Fremgangen i søgningen til en erhvervsuddannelse skyldes imidlertid ikke en nedgang i andelen af de som søger mod det almene gymnasium, siger centerchef Steen Hansen fra UU-Nord. Det ser ud til at stigningen i søgningen til erhvervsuddannelserne primært er på bekostning af en mindre søgning til 10. klasse. Vi ser ligeledes en stigning i søgningen til de erhvervsgymnasiale uddannelser, så der er en sammenhæng i de unges udsyn.

Det er jo fristende at give UU-Nords vejledning æren for, at de unge i højre grad søger en erhvervsuddannelse og UU-Nord har da også en væsentlig aktie i formidlingen, men hele sandheden dækker nok over flere tiltag fra de mange aktører omkring de unge mennesker, lige fra undervisningens indhold i grundskolen til erhvervslivets nødråb om mangel på kvalificeret arbejdskraft. Den samskabende formidlingskraft skal vi ikke underkende, siger Steen Hansen.
faktabox

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top