annonce
Nu kender de Holger Danske
Børn-og-kunst-01-16-18.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Julian har lavet en fin udgave af biskop Absalon, som han viser sin mor. På nogle af de andre figurer er der brugt pastaskruer eller pastasommerfugle som hår. Foto: Kaj Bonne.
Børnene i Børnehuset Kildevænget har lavet imponerende udstilling

Holger Danske? Det er ham, der sidder i en kælder oppe på Kronborg og får besøg af en lille engel, der fortæller ham, at han godt kan sove videre. Der er ingen grund til kamp.

Selv om børnene i Børnehuset Kildevænget på Solnavej for de ældstes vedkommende kun er seks år, så har de i løbet af det seneste år halve år fået et imponerende kendskab til mange danske historiske personer, myter og bygninger. Det har nu ført til en udstilling.

De er blevet inspireret af besøg på Kronborg Slot, på Thorvaldsens Museum og Glyptoteket. De har suget visdomsord til sig, og så er de taget hjem og har lavet de mest opfindsomme skulpturer og tegninger, der viser, at de har ladet sig inspirere og forstået informationerne.

De 87 børn – fra 12 forskellige nationer – har siden september arbejdet med diverse projekter, der bl.a. gør dem klar til for nogles vedkommende at begynde i skole efter sommerferien.

-Vi er et hus med seks aldersopdelte stuer. Alle stuer har arbejdet med teamet ud fra deres børns interesser og udviklingsniveau, derfor vil der være mange forskellige bud på, hvordan vi har arbejdet med kultur og kulturelle værdier, fortæller Sisse Kølby, der er pædagog i børnehuset.

-Den gruppe som jeg arbejder med, er de kommende skolebørn. Vi har arbejdet med et spændende emne som ”Statuer vi kender”.

– Da nogle af vores børn kom i børnehaven efter deres sommerferie, fortalte de, at de havde set Holger Danske.

” Hvem er Holger Danske? ” spurgte de andre – så det måtte vi naturligvis finde ud af. Vi tog til Kronborg og har siden været rundt i København og se på mange andre statuer. Børnenes interesse og nysgerrighed var kolossal stor. Nogle af statuerne havde jo nogle spændende historier med sig, og disse historier har vi dramatiseret, så børnene har oplevet med hele kroppen. Vi har naturligvis også være meget kreative og har tegnet skitser og malet mange billeder, siger Sisse Kølby, der fortæller at studieture for pædagoger til Firenze har været en kæmpe inspiration.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Sisse Kølby viser, at børnene på en tegning før togturen har talt om, hvad man kan støde på undervejs. Foto: Legehuset i bunden af billedet er skænket af forældre. Så sparede man de penge. Foto. Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top