annonce
Volleyball-talenter slog til
volleypiger.jpg
U14-pigerne fra Lyngby-Gladsaxe var gode både i medgang og modgang. Det virker lovende for de kommende år. Foto: Erik Kreutzfeldt.
Guldregn over Lyngby-Gladsaxe ved DM for U14-hold

Der er masser af grøde i dansk volleyball. Det målrettede arbejde med kids volley gennem en del år har skabt mange gode, unge volleyballspillere, så kvaliteten i kampene er hævet ganske betydeligt.

Spillerne fra Lyngby-Gladsaxe kan også være med på det niveau.

Det beviste de ved DM for U14-hold i Middelfart.

Pigerne fra Lyngby-Gladsaxe Volley (LGV) havde i månederne op til DM i suveræn stil vundet turneringen om sjællandsmesterskabet i almindelig volleyball, og var inden DM af mange klubber i Danmark udråbt til storfavoritter.

I den indledende pulje blev Gentofte, Amager og Ikast alle besejret 2-0 i sæt. Efter førstepladsen i puljen var pigerne direkte i semifinalen, og de skulle derfor ikke igennem de altid svære kvartfinaler.

Semifinalen mod Farum-Holte blev ren opvisning fra LGV pigernes side, der vandt 25-7, 25-13.

Kulminationen af tre års målrettet arbejde med denne gruppe piger stod nu for døren. Nerverne var helt uden på tøjet, og pigerne gik indtil finalen spændte, tændte og med en normalt sjældent set nervøsitet.
Modstanderne var et sammenbragt hold fra Odense klubberne Fortuna og DHV.

LGV-pigerne kom hurtigt bagud, og de kæmpede med masser af uprovokerede fejl. I den intense larm fra tilskuerpladserne arbejdede pigerne sammen på banen for at finde løsninger i de små pauser mellem hver bold Stille og roligt kæmpede de sig tilbage i kampen og vandt første sæt 25-23. Herefter var der styr på nerverne. Andet sæt blev ren opvisning i hvad pigerne formår i alle spillets facetter, og pigerne kunne med en sætsejr på 25-9 bryde ude i vild jubel
-LGV drengene havde ligesom pigerne vundet den kvalificerende turnering til DM. Drengene stiller op i Teen2 rækken, hvor man spiller tre personer på lille bane. Disse tre fantastiske unge boldtalenter kan, til enhver tid med vindermentalitet og eminent volley, presse samtlige hold, selvom vores drenge ofte er et hoved mindre end modstanderne. Træner Jonas Napier havde heller ikke inden DM lagt skjul på sin tro på drengene, da udmeldingen omkring holdets målsætning var, at vi regnede med at vinde guld, fortæller Carsten Olsen fra LGV.

Drenge udfordret
Drengene skulle igennem en lang indledende pulje, hvor først Varde, Amager og Bested blev besejret sikkert med 2-0. Herefter var der puljefinale mod drengene fra Lyseng, hvor en af drengene havde vundet DM sidste år. En svær kamp, hvor det bølgede frem og tilbage, men LGV drengene holdt fuld fokus hele vejen og vandt en tæt og velspillet kamp med 2-0. Dermed var drengene direkte videre til semifinalen, hvor de to meget høje spillere fra Holbæk ventede. Det blev på mange måder en intens affære, da vores drenge var ekstremt udfordret overfor modstandernes blokader og dominans ved nettet i det hele taget. Men vores drenges sikre grundspil og tålmodighed bar frugt. Sejr på 15-13 i tredje og afgørende sæt siger alt.

I finalen, igen mod drengene fra Lyseng, var der spænding i første sæt, men drengenes power i angrebet gjorde udslaget i en sikker 2-0 sejr. Stor forløsning for de unge drenge, der i den grad har vist, at man sagtens kan vinde i volley, selvom man ikke er de højeste. Anført af Villads, der blev valgt til mesterskabernes Dream Team, kunne de fortjent bringe den store pokal hjem til Lyngby-Gladsaxe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top