annonce
Bibliotek vil have ny indgang
Høje-Gladsaxe-01-19-18.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ved at flytte indgangen til Olssons Plads håber man fra bibliotekets side at undgå hærværk og få de besøgende tilbage. Foto: Kaj Bonne.
Ombygning i Høje Gladsaxe har ført til hærværk og faldende besøgstal

I 2016 overtog Helleruphus Høje Gladsaxe Centeret. Den nye ejer ønskede at omdanne butikscenteret fra et center, der husede mange små erhvervslejemål til et center bestående af få større erhvervslejemål, alle med facade mod parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Dette betød, at Helleruphus lukkede for centergennemgang, og nedlagde de indre gangarealer i centeret.

Denne lukning af centerkernen har vist sig udfordrende for Høje Gladsaxe Bibliotek. Biblioteket er placeret ud mod den store trappe mod Høje Gladsaxe Torv. Netop dette område opleves af mange som utrygt, da grupper af misbrugere og unge mænd opholder sig her.

Høje Gladsaxe Bibliotek har oplevet et stigende antal episoder med hærværk på biblioteket. Desuden er besøgstallene faldet med 30-35%. Gladsaxe Bibliotekerne modtager løbende klager fra lokale borgere, som er utrygge ved at komme på lokalbiblioteket.

Børne- og Kulturforvaltningen har i samarbejde med Ejendomscentret indledt forhandlinger om huslejens størrelse med Helleruphus, da vi vurderer, at lejemålet er forringet, og at lejen derfor bør nedsættes.

Samtidig vil man gerne sikre Høje Gladsaxe Bibliotek, som et attraktivt og tilgængeligt sted at besøge. Som et led i forhandlingerne ønsker man derfor at undersøge muligheden for at etablere indgangen til Høje Gladsaxe Bibliotek fra Olssons Plads i stedet for, som nu fra Høje Gladsaxe Torv. Det vil betyde, at biblioteket skal omplaceres, så det råder over lokaler ud mod Olssons Plads, som i dag lejes af Netto.

En indgang fra Olssons Plads vil dels binde biblioteket visuelt sammen med centerets forside, dels optimere adgangsforhold for handicappede, dårligt gående og barnevognsbrugere betragteligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top