Børn bliver spillemænd
mosæk.jpg
Om man er 7 eller 70 betyder ikke noget i denne sammenhæng. Det er glæden ved musikken, der tæller. Foto: Privat.
Utraditionelt initiativ i Gladsaxe Spillemandslaug gav pote

For nogle år siden tog Inger Bach Eibye initiativ til at lade børn i alle aldre komme til at spille spillemandsmusik i Gladsaxe Spillemandslaug.

Spillemandslaugets medlemmer er blevet ældre og uden nogen særlig tilgang af nye og yngre kræfter.

Det fik Inger Bach Eibye med sit initiativ lavet om på.

En hel del børn er siden blevet medlemmer af Gladsaxe unge Spillemænd (GUS) og har vist deres store glæde og interesse for spillemandsmusik.
Det kunne man bl.a. opleve Store Bededagsaften. Traditionen tro serverede lauget hveder med syltetøj for laugets medlemmer. Denne aften havde lauget yderligere inviteret Guserne samt deres forældre og laugets venner.

Der kom mange, både tidligere og nuværende, Guser. Der blev spillet med en lyst, så taget næsten lettede og intensiteten i lokalet steg og steg. Forældrene og vennerne blev meget rørte over hvad de så og hørte, og det bidrog til at stemningen yderligere blev endnu mere fortættet.

Den fortsatte ved kaffebordet hvor forældrene pludselig havde meget at sige til hinanden og Guserne nød hvederne. Det var helt fantastisk at se mødet mellem generationerne udvikle sig så flot. Guserne kom en time senere hjem end aftalt med deres forældre. Det var en meget opløftende oplevelse i mødet mellem generationerne og at føle en meget stor fælles musikglæde.
Guserne kommer igen på Gladsaxedagen til august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top