De har behov for solidaritet
1.maj-12-19-18.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katrine Skov fortalte om sin tur til landet, som man forsøger at hjælpe ved bl.a. at være værter for politikere. Foto: Kaj Bonne.
Socialdemokratiet havde gæster 1. maj fra eSwaitini

Kom til eSwaitini så skal I se problemer.

Det kunne være parolen efter at Tababe Dlamini fra landet med det hidtil ukendte navn havde holdt en kort tale ved Socialdemokratiets 1. maj møde på Gladsaxe Skole. Siden 18. april har Swaziland heddet eSwaitni. Det har kongen Mswaiti III bestemt. Det betyder ”swaziernes land”. Et land hvor partier er forbudt, hvor 26 procent af befolkningen er smittet med HIV, hvor gennemsnitsalderen er 58 år, og hvor der er valg, når kongen synes det.

Byrådsmedlem Katrine Skov fra Socialdemokratiet har besøgt landet og fortalte, hvordan man i Danmark griber tingene an op til et valg.

Tababe Dlamini fik ordet og holdt en meget stærk tale om, hvordan hun som ung kvinde ville vælges for at kunne påvirke situationen i en positiv retning både for nationer og for kvinderne. Men midlerne er små, så det kan blive svært at trænge igennem i et land, hvor partier er forbudt og man stille op som enkeltperson.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top