annonce
De tog realeksamen i 1948
Skoleklasse-19-18.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Børge Overgaard, Rita Pedersen, Käte Mortensen, Birthe Jacobsen, Inger Rosenkilde og Erling Schrøder fik kort tid efter at billedet var taget også selskab af Elsa Safeldt. Alle er 87 år. Der er desuden stadig et par elever i live. Foto: Kaj Bonne.
Syv elever fra Gladsaxe Skole årgang 1948 mødtes

De var 14 i klassen i 1948, da de tog realeksamen på den nu gamle Gladsaxe Skole på Tobaksvejen.

Fordi de var så få, blev de holdt til ilden, så de alle fik bragende flotte eksamener.
I onsdags mødtes syv af dem på restaurant Rib House i Bagsværd for at mindes gamle dage og hygge sig med gamle historier.

-Desværre døde en af de inviterede mænd ugen før mødet, og en af kvinderne kom lidt for sent. Hun bor i Skævinge og havde bestilt en taxa, men den kom ikke til tiden, fortæller tidligere socialudvalgsformand Erling Schrøder.

-Pædagogikken var næsten ovre i den brutale afdeling. Og en af vore bedste lærere, viceskoleinspektør Holger Nielsen – der senere kom på Marielyst Skole – brugte af og til spanskrøret, så vi fik slag i bagdelen, siger Erling Schrøder.

Klassen begyndte at mødes for at fejre 25 års jubilæet. Senere blev det hvert femte år og nu mødes man hvert år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top