Endelig VM-guld til Gladsaxe
Taekwondo.jpg
Fra venstre: Johan Hollederer, Edina Lents og Lisa Lents fra Gladsaxe Taekwondo Klub deltog i VM på Rhodos. Foto: Privat.
Det sker ikke hver dag, at Gladsaxe får en verdensmester, men nu lykkedes det for taekwondo-kæmperen Lisa Lents

Ved VM i beach-taekwondo på Rhodos erobrede Lisa Lents fra Gladsaxe Taekwondo Klub guldmedalje. I alt opnåede Gladsaxe fire VM-medaljer. Lisa Lents blev efter otte års pause verdensmester i disciplinen par over 30 år, og derudover tog hun sølv i dame synkron og bronze i individuel dame. Johan Hollederer vandt sølv i herre junior synkron.

Beach-taekwondo er en ny konkurrenceform, som adskiller sig fra traditionel taekwondo ved, at stævnet foregår udendørs på en strand. Forholdene er anderledes end normalt, idet en bagende sol, varme og vind fra havet er en udfordring for udøverne. Der bliver konkurreret i forskellige discipliner såsom individuel, synkron, par, freestyle til musik samt diverse discipliner med gennembrydning af brædder.

Lisa Lents er tidligere juniorverdensmester, europamester, 15-dobbelt nordisk mester, 20-dobbelt danmarksmester og har vundet 172 danske og internationale titler i den traditionelle form for taekwondo. De seneste år har hun fungeret som international dommer og som træner bl.a. for det islandske landshold og i særdeleshed i Gladsaxe Taekwondo Klub.

Johan Hollederer har trods sin alder på blot 17 år også vundet EM-sølv. Han er dobbelt nordisk mester, 4-dobbelt dansk mester og har i alt vundet 27 danske og internationale titler.

Udover Lisa og Johan var Gladsaxe Taekwondo Klub også repræsenteret på Rhodos af Edina Lents som dommer supervisor. Edina blev derudover ved mesterskaberne udpeget til at være en del af Competition Supervisory Board, som en slags overdommer til VM.
Ved den første træning efter konkurrencen overraskede Gladsaxe Taekwondo Klub sine to VM medaljetagere med en fin reception i klubbens lokaler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top