Mindeord
kjeldrasmussen_2.jpg
En stor idrætspersonlighed er gået bort. Kjeld Rasmussen er død i en alder af 87 år.

Kjeld startede sin løbekarriere i Søborg Idræts Forening, der senere tog navn til Gladsaxe Idræts Forening. I sine unge år huserede han på cindersbaner rundt om i Storkøbenhavn og der fik konkurrenterne hurtig øje for hans løbeevner. I 1972 blev de to atletikafdelinger i Bagsværd IF og Gladsaxe IF lagt sammen i den nye forening, Bagsværd Atletik Club. Her var Kjeld med fra starten og sad i mange år i bestyrelsen på forskellige poster. Det var i Bagsværd AC han fik sit store gennembrud i en for løbere ret sen alder, da han var over 40 år gammel. Men nu kunne han konkurrere i veteranklasserne på lige fod med jævnaldrende og de blev hurtig sat på plads. Sit første danske mesterskab fik han i 1974 og sluttede i 1992. I disse år fik han i alt syv individuelle danske mesterskaber og 14 i holdsammenhæng. At han var en alsidig løber viser, at han blev dansk mester på distancerne 400 meter til maraton. Udover disse løb deltog i maratonløb mange forskelle steder, f.eks. New York og Athen og de 42 kilometer i Athens hede var hans største oplevelse. På grund af hans store arrangement i Bagsværd AC blev han udnævnt til æresmedlem.
Var man i selskab med Kjeld, kedede man sig ikke.

Han var uddannet skolelærer og havde en stor viden om alting og holdt ingen pauser, når han først var kommet i gang med at fortælle.

Han havde en klæbehjerne, som han fik brug for, når der skulle diskuteres løb og tider. Ikke nok med at havde styr på sine egne, han havde sandelig også styr på alle andres løb.
Men det skulle ikke være løb det hele. Når han ikke trænede kastede han sig over maleriet, og her var hans fokus rettet imod træer, som blev portrætteret i stor stil. Han var også en ivrig slægtsforsker og især hans mellemnavn Kjeldergaard ville han finde oprindelsen til.

Da bentøjet begyndte at svigte, fik han sine sociale behov dækket ved at styrketræne i vægtlokalet på Bagsværd Stadion. På sine ældre dage boede han på Plejecenter Møllegården, hvor han tit fik besøg af tidligere træningskammerater.
Kjeld efterlader sig sønnerne Lars og Ole samt flere børnebørn og oldebørn.

Æret være hans minde.

Arne Fogt
Bagsværd Atletik Club

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top