annonce
Netværk mod Ensomhed mangler deltagere
Måske er det for svært at erkende problemet med at være ensom

Der har været en positiv interesse for Røde Kors og Mary Fondens netværk for mennesker, der føler sig alene i Gladsaxe. Lige nu savner netværket særligt deltagere, fortæller aktivitetsleder Preben Christiansen.

”Jeg startede på en personlig rejse som begyndte hos Værket og vil forsætte fremover. Det var fedt at opdage, at der er andre mennesker med samme problem. Jeg opdagede, at ensomhed ikke er farligt, og jeg har lært at småsnakke med mennesker man ikke kender og starte en samtale”.

Sådan siger en anonym mand på 34 år, efter han har deltaget i Værket i Gladsaxe. Værket er en netværksgruppe skabt af Mary Fonden og Røde Kors for mennesker mellem 30 og 60 år, der ikke synes, de har kontakt nok med andre.

-Vi har haft rigtig gode erfaringer med Værket i Gladsaxe. Det giver en hel masse at være med, hvad enten man er frivillig eller deltager. Og lige nu søger vi særligt deltagere, som har lyst til at være med, siger aktivitetsleder Preben Christiansen.
En analyse har vist, at godt 100.000 danskere i alderen 30-60 år kæmper med alvorlig ensomhed, og tilbud til denne gruppe har været sparsomme. Det var baggrunden for i 2015 at etablere Værket – netværk for voksne, der er et tilbud til voksne, der oplever længerevarende ensomhed.

”Det kan nogle gange være et stort tabu at skulle sige, at man godt kunne tænke sig mere kontakt med andre eller at man føler sig ensom. Så det er virkelig flot, at der allerede er flere, der har taget dette ekstra skridt og har meldt sig, siger Preben Christiansen.

1 kommentar om “Netværk mod Ensomhed mangler deltagere”

  1. Henriette Stendal siger:

    Hej
    Desværre er kontaktinformationen faldet ud af artiklen. Hvis I vil høre mere om Værket, er I meget velkomne til at kontakte den lokale Værket afdeling i Gladsaxe på telefon/mail 42599908 / gladsaxe.vaerket@rodekors.dk.
    Mvh.
    Henriette (én af de frivillige i Værket)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top