Nyt projekt hjælper ældre underernærede borgere
Kommunale diætister hjælper til

Et år efter projektets begyndelse har flere hjemmeboende borgere over 65 år fået udarbejdet en kostplan, som kan forebygge sygdomme og indlæggelser.

Gladsaxe har siden 2013 screenet ældre borgere på seniorcentre og borgere tilknyttet hjemmeplejen, så de ikke lider uplanlagte vægttab, der kan have fysiske og psykiske konsekvenser.

Samme hjælp tilbyder Gladsaxe nu ældre borgere over 65 år, der ikke er tilknyttet hjemmeplejen. Borgerne kan nu få evalueret deres kost på Gladsaxe Kommunes Forebyggelsescenter.

Projektet startede sidste år og slutter i 2019. Indtil videre har 23 borgere henvendt sig til forebyggelsescentret – blandt andet på baggrund af et samarbejde med de privatpraktiserende læger.

– De praktiserende læger informerer nu borgerne om tilbuddet, og borgerne kan også selv henvende sig til os. Tilbuddene finder sted på forebyggelsescentret, så man kan komme direkte ind fra gaden. Det kræver ingen lægehenvisning, der er simpelthen fri adgang, fortæller Katrine Cortnum-Fly, leder af projektet.

Skræddersyet kostplan
Når borgerne henvender sig på forebyggelsescentret, der er placeret på Søborg Hovedgade 200, kan de sammen med en diætist lave en kostplan med udgangspunkt i deres madvaner. Derfor bliver kostplanen skræddersyet borgerens behov.

– Vi bygger planen op efter borgernes ønsker og behov. Hvis borgeren har en lille appetit, kan varm kakao med flødeskum for eksempel bruges som en mellemmåltid, som kan dække et energibehov. Motion også skabe mere appetit. Der er mange forskellige måder at opnå borgernes ønsker, forklarer diætist Camilla Grumløse Larsen.

Borgerne kan få op til ti rådgivningsgange og hjælpes videre til kommunes øvrige tilbud, hvis der er behov for det. I øjeblikket tilbydes der kun individuelle forløb, men planen er at udvikle flere tilbud som for eksempel gruppeforløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top