Spejderne har jubilæum
spejder-1.jpg
Et af de allerførste møder i kælderen på Frødings Allé 8. Foto: Privat.
KFUM-spejderne - Søborg gruppe - fylder 25 år

Niels Falk, daværende korpssekretær hos KFUM-spejderne, pegede på Danmarkskortet og så, at Søborg ikke havde nogen spejdergruppe, så kontaktede han Lars Randleff og opfordrede ham til at oprette en KFUM-spejdergruppe i Søborg. Det gik Lars så i gang med.
Og indtil videre går det jo strygende, på nuværende tidspunkt har Søborg-gruppen i alt ca. 80 medlemmer, lige fra 6 år og op til 68 år.

Alle hjælper til
Det startede den 5. maj 1993 med en indvielse i de kælder-
lokaler på Frødings Allé, som vi stadig bruger den dag i dag.

Alle pingerne var inviterede, den daværende Hareskov division. Alle omkringliggende grupper. Alle børn og voksne, der var nysgerrige nok til at komme forbi og deltage i lidt spejderarbejde. Der var indvielseskage og indvielsesgaver fra nogle af vores nabogrupper. Man kan nemlig altid bruge lidt save, økser, reb, blokke, telte, rafter, dolke og kompasser, til at starte en spejdergruppe op med.

Vi startede i det små, med nogle få ulveunger (7-10 år) 10 eller tolv stykker, så vidt jeg husker. Men det gik jo med kvalitetsspejderarbejde, som det gør og i løbet af kort tid, et halvt år, var vi en velfungerende gruppe med ca. 50 spejdere fra 7 år til 17 år. Mange voksne og halvvoksne, var med til at blive ledere og lave nogle fantastiske møder og ture til vores spejdere.

Aktiv gruppe
Søborg gruppe er en særdeles aktiv gruppe i dag på mange planer.

– Ud over vi selvfølgelig deltager i de lokale arrangementer, såsom Gladsaxedagen, Søborg Natten og klubbernes dag, så tager vi også fat på landsplan og hjælper til ved forskellige kurser og løb, siger Allan Olsen fra Søborg gruppe.

På verdensplan, har vi Frederikke som er repræsentant for KFUM-spejderne ved verdensspejderorganisationen. Så at være spejder gør dig til en ansvarlig og deltagende person, som faktisk sætter spor – med vilje – i vores samfund. Vi har et fremadskridende program og nogle værktøjer, der handler om at udvikle spejderne til ansvarlige og deltagende mennesker. Vi har jo som det eneste fritidstilbud total-udvikling af vores spejdere, de bliver udviklet socialt, emotionelt, fysisk, psykisk og åndeligt. Det er der ingen andre fritidstilbud der kan tilbyde, siger Allan Olsen.

spejder 2
Lars Randleff og Allan Olsen, to af de lederkræfter der stadig er der den dag i dag. I samtale med en Lars, en af de unge spejdere.
Foto: Privat.

1 kommentar om “Spejderne har jubilæum”

  1. Lars Jørn Nissen-Schmidt siger:

    Tillykke med den store bedrift at fastholde vilje og overskud til at gøre unge (og ældre) til bedre mennesker og alt det gode som deraf følger – glæder os til at kigge forbi på lørdag – husk nu godt vejr!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top