annonce
Spillestedet skal hedde Richter
Spillested-09-20-18.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Udvalgsformand Katrine Skov kunne meget heldigt holde sin tale fra en del af stilladset, da der var rejsegilde. Foto: Kaj Bonne.
Rejsegildet er overstået og der er ansat en daglig leder

Det har taget lang tid, men nu varer det ikke længe inden Spillestedet i kulturhuset Telefonfabrikken kan åbne.

I onsdags var der rejsegilde, og der kunne mange samtidig stifte bekendtskab med Kasper von Madsen, der er ansat som daglig leder.

-Vi har haft en ambition om, at det skulle være et spillested, der især er for de unge – en ramme om et musikmiljø, som vores unge kan mødes om her i Gladsaxe. For det har vi virkelig savnet, sagde Katrine Skov, formand for kultur, fritids- og idræstudvalget.

-Samtidig med, at vi tog beslutningen om at bygge et spillested, tog vi også en anden beslutning. For når det nu skulle være et spillested, for især de unge, så skulle de unge også være med til at bestemme, hvordan deres nye spillested skulle se ud.

Derfor oprettede vi i slutningen af 2015 et af Gladsaxe Kommunes første opgaveudvalg, som skulle finde ud af, hvordan sådan et spillested skulle skrues sammen. Opgaveudvalget blev meget naturligt døbt Spillestedsudvalget, og det bestod af politikere, embedsfolk og så selvfølgelig de fremtidige brugere.

Det med, at vi politikere løsnede grebet og inviterede brugerne med i selve beslutningsfasen i et opgaveudvalg, det havde vi ikke prøvet før.
Så det var vi meget spændte på.

Men det har været en stor fornøjelse hele vejen igennem at opleve den indlevelse og entusiasme, der har været fra alle deltagere i udvalget. Derfor er det også utrolig spændende at se, hvordan Spillestedsudvalgets anbefalinger er blevet til virkelighed i det nu næsten færdige produkt.

En af de ting, som spilleudvalget har besluttet, er, at det nye spillested skal være en selvejende institution med egen bestyrelse.

Bestyrelsen er udpeget og har allerede taget hul på arbejdet. De har nemlig besluttet, at vores nye spillested skal hedde ’Spillestedet Richter’ efter grundlæggeren af den første telefonfabrik.
Og når vi nu bor i en gammel telefonfabrik, hvad er så mere naturligt. Samtidig så måles jordskælv jo på Richterskalaen. Og mon ikke vi får nogle musikalske jordskælv her på stedet i fremtiden. Vi kan jo overveje, om vi skal vælge at anmelde vores koncerter efter Richterskalaen…

Marius Bertelsen, der også spillede, da det første spadestik blev taget, gav et par numre, inden folk gik i gang med økologiske pølser og diverse sodavand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top