Uden frivillige går det ikke
Cirkus-Flora-01-37-17.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der har været masser af vilde dyr i Cirkus Flora gennem årene til stor glæde for børnene. Men nu må børnene blive hjemme i børnehaverne. Foto: Kaj Bonne.
Cirkus Flora går på pension efter 36 fantastiske år

Vi havde Cirkus Benneweis, Cirkus Schumann og Cirkus Moreno.
Det var dengang.

Det er trange tider for cirkusforestillingerne, selv om der stadig findes entusiatiske folk, der kæmper for at bevare den gamle tradition.

Nu er cirkusdøden så også kommet til Cirkus Flora i Gladsaxe.

Efter 36 år med meget, meget velbesøgte forestillinger i teltet, der har været slået op på Radiomarken ved Tyrolerhuset, så er det slut. Kommunens børnehavebørn har været inviteret som publikum.

Der kan ikke skaffes de folk, der vil yde en frivillig indsats , forklarer Margit Gleerup, der er chef for Dagtilbud og Sundhed.

-Det hele startede da Cirkus Arli solgte sit gamle cirkustelt til Gladsaxe Kommunes Børnecenter. En kreds af pædagoger så en mulighed for at bruge teltet til børnecirkus for kommunens børnehaver. De stablede med stor succes forestillingerne på benene til stor fornøjelse for børn og voksne. Cirkus Flora var fra starten og gennem årene drevet af frivillige kræfter og medarbejderne på dagtilbudsområdet, der stablede cirkusforestillingerne på benene hvert år og stod for alt det praktiske, såsom at være artister, cirkustjenere og at hejse teltet, siger Margit Gleerup.

– De senere år er det desværre blevet sværere og sværere at få frivillige artister og hjælpere fra dagtilbudsområdet. Derfor har Børne- og Kulturforvaltningen i stigende grad måttet købe ekstern hjælp til arrangementet, såsom musik, teltvagter, ydet vikardækning med mere. Derfor har vi efter dialog med områdets ledere besluttet, at Cirkus Flora afholdes for sidste gang i september 2018. I forbindelse med den sidste forestilling vil der blive afholdt et afslutningsarrangement for alle, der har været aktive omkring Cirkus Flora gennem årene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top