Ny strukturgavner AB
AB-11-Mark-Fabricius-Jensen-43-17.jpg
AB Gladsaxes målmand Mark Fabricius Jensen redder i et lokalopgør mod Brønshøj. Nu mødes de to klubber igen. Og transporten kan klares på cykel. Foto: Kaj Bonne.
Østkredsen i fodboldens 2. division er blevet genindført. Det betyder, at AB Gladsaxe kan se frem til mange spændende kampe

I tre sæsoner har 2. divisionsklubberne i fodbold måttet affinde sig med et både tåbeligt og usportsligt system. Men nu er de 24 klubber fra fodboldens tredje led blevet enige om straks fra den ny sæson – efter sommerferien – at vende tilbage til to kredse à 12 hold: en øst- og en vestkreds.

Ændringen betyder, at AB Gladsaxe kommer til at spare mange penge i transportudgifter – også selv om kamp- antallet udvides fra 30 til 33.

Østkredsen har blot 10 ”rigtige” østhold – fra København og Sjælland – så kredsen suppleres med to fynske hold.

De 12 hold spiller et grundspil – ude og hjemme mod de 11 øvrige modstandere. De seks bedst placerede hold går videre til et oprykningsslutspil mod vestkredsens seks bedste hold, mens de seks nederste fra begge kredse mødes i et nedrykningsspil.

I slutspillet møder alle hold hinanden én gang – også selv om man har mødtes to gange i grundspillet.
Østkredsen starter i weekenden den 4.-5. august. Holdene i østkredsen:

 AB
 Avarta
 B93
 Brønshøj
 Frem
 HIK
 Hillerød
 Marienlyst
 Middelfart
 Skovshoved
 Slagelse
 Vanløse

For AB er der således lagt op til naboopgør mod HIK og Skovshoved (Gentofte Kommune) samt Brønshøj, Vanløse og Frem (Københavns Kommune).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top