Bagsværdroere bedst i Norden
nmroning.jpg
Bagsværd-roerne Emma Braad Olesen (nr. 3 fra venstre) og Marie Ramm holder pokalen til de nordiske mestre i juniorpigernes toer uden styrmand. Til venstre ses deres holdkammerater fra firer uden styrmand, Mathilde Kiilgaard (nr. 1 fra venstre) fra Danske Studenters Roklub og Matilde Hjorth fra Bagsværd Roklub. Til højre er det det svenske landshold, der måtte se sig henvist til tredjepladsen. Foto: Rasmus Gissel Aarkrog.
Flotte resultater ved mesterskaberne i Sorø

Tre Bagsværd-roere kan kalde sig selv nordiske mestre, efter de nordiske mesterskaber for juniorroere blev afviklet i forbindelse med den traditionsrige Sorø Regatta.

I dobbeltfirer for juniordrenge vandt Oliver Skov Jerkovic sammen med holdkammeraterne Nicholas Andersen (Roforening KVIK), Adrian Flarup Johansen (Ægir) og Jacob Lenzing (Lyngby Roklub) en overlegen sejr foran det svenske og norske juniorlandshold.

I juniorpigernes toer uden styrmand vandt Bagsværd-pigerne Emma Braad Olesen og Marie Ramm foran deres klubkammerat Matilde Hjorth, der roede sammen med Mathilde Kiilgaard fra Danske Studenters Roklub.

De stærke danske piger henviste det svenske landshold til tredjepladsen. De fire piger stillede ved regattaen også op i firer uden styrmand, som de tidligere på sæsonen har vundet EM bronze i. I denne bådtype blev der dog ikke roet om et nordisk mesterskab.

Udover de nordiske mestre udmærkede adskillige andre af Bagsværds roere sig. I de yngste aldersklasser blev det for Sigurd Rindom Poulsen til en sølvmedalje i U13 singlesculler i hans første regatta og en bronzemedalje i U13 dobbeltsculler med Buster Kiilerich Madsen.

Alma Biltoft Benediktson og Astrid Kofoed vandt guld med roere fra KR og Hadsund i dobbeltfirer med styrmand, og U15 drengene Alexander Aldrich, Mads Rubin, Elias Ellehammer, Henning Friedrichsen og Ikaros Volantis vandt også en guldmedalje i denne bådtype.

Blandt U17-drengene blev Jeroen Grimmelikhuijzen lørdag bedst placerede dansker i singlesculler med sin tredjeplads ud af 23 startende både. Ved de ældste juniorroere udmærkede Magnus Quaade og Astrid Starup sig i henholdsvis drengedobbeltsculler og pigedobbeltfirer sammen med holdkammerater fra henholdsvis KVIK og Lyngby Dameroklub, Furesø og Danske Studenters Roklub.

Set over hele weekenden opnåede Bagsværds roere 15 finalesejre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top