De snuste til elitelivet
skole.jpg
Drengene var delt op i aldersgrupper, så de matchede hinanden fysisk, og så var det tydeligt, at mange havde rigtig gode evner. Der var øvelser med masser af boldkontakt. Når man spiller på en lille bane med fire små mål, så skal man være godt oppe på tåspidserne. Foto: Niels Rasmussen
50 drenge fik sig en oplevelse på Bytoftens og Gladsaxe Heros fodboldskole

Tusindvis af børn og unge begynder hvert år at spille fodbold. Der er ventelister i mange klubber. Næsten alle drømmer om at kommet til at spille på højeste niveau. Men meget få slipper gennem nåleøjet.

For overhovedet at komme i betragtning skal der trænes og trænes. Ikke mindst hurtighed så man enten kan smutte af sted fra en modstander eller selv få sat en tackling ind.

Nogle af de krav blev 50 drenge på IF Bytoften og Gladsaxe Heros fælles fodboldskole præsenteret for i forrige uge på fodboldskolen på kunstgræsbanerne på Gladsaxe Stadion. Fem instruktører fra FCK var mødt frem, og så blev der trænet og spillet på livet løs. Over det hele svævede en organisator.

Den stod på to timers formiddagstræning og halvanden times eftermiddagstræning. Der var lagt pauser ind, så der kunne komme vand og frugt indenbords, og der var en spisepause ved middagstid, så energidepoterne blev fyldt op.

-Vi har 50 drenge med på skolen. De fleste kommer fra Gladsaxe Hero, så er der en del fra Bytoften og enkelte udefra. En sponsor finansierede tre billetter, så tre drenge slap for at betale gebyret på 2.300 kroner, fortæller Gladsaxe Heros formand Per Sundstrup.

-Det kan måske lyde af mange penge, men vi synes, at der leveres et godt produkt. Alle drenge får et spillesæt, der er som sagt frugt og vand og middagsmad, og så kan vi byde på fem meget højt kvalificerede instruktører, der er vant til at arbejde med nogle af landets største talenter, siger Per Sundstrup.

Tre en halv times træning hver dag fem dage i træk er jo en overdosering, men fodboldskolen skal jo også bruges til at hæve niveauet, så fundamentet er bedre, når der skal trænes videre i klubberne efter sommerferien.

Der var fire målmænd med i truppen, og de fik specialtræning om formiddagen og spillede så med i de forskellige øvelser om eftermiddagen.
Ud over det hele lærte spillerne også, at man godt kan sidde sammen og spise frem for at råbe til sidemanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top