Mal dig klogere
malebog.jpg
Bibliotekar Ida Wagnkilde og Gladsaxe Lokalhistoriske Forenings formand Arne Fogt har været dybt involveret i arbejdet med at få produceret bogen. Foto: Niels Rasmussen
Kommunen præsenterer malebog ved Gladsaxedagen til glæde og inspiration for børn og voksne

”Sådan en skal vi også have”.

Den ide fik Buster Björkmann fra Værebro Bibliotek, da han så en malebog fra Christianshavns Bibliotek.

”Vi skal også have en malebog med tegninger fra Gladsaxe”.

Som tænkt – så gjort.

Og i forbindelse med Gladsaxedagen vil malebogen blive præsentereret.

Den er i A4-format og den lokale kunstner Eva Wulff har tegnet en masse spændende tegninger, som der så skal lægges farve på. Der er tegninger, der sagtens kan farvelægges af små børn, og der er tegninger, som vil kræve lidt mere akkuratesse.

Til hver tegning hører en forklarende tekst. Eva Molin fra Gladsaxe Byarkiv har skrevet prisværdig korte og meget informative tekster, der måske endda kan pirre nysgerrigheden. Man kan f.eks. få at vide, at skulpturen på pladsen foran rådhuset af nogle borgere kaldes ”cigarklipperen”.
Ud over biblioteket har også Gladsaxe Lokalhistoriske Forening og altså også Gladsaxe Byarkiv bidraget.

Den slags er jo ikke gratis, så hele herligheden blev klaret via en ansøgning til kommunens kulturudvalg, og så blev der sat 38.000 kr. ind på kontoen.

I forbindelse med Gladsaxedagen bliver bogen altså lanceret og så kan man farvelægge nogle løs ark og aflevere dem og tage del i en konkurrence.

I første omgang vil blive bogen være gratis. Den vil egne sig udmærket som undervisningsmateriale i de mindre klasser, hvor man kan hører historierne og male løs. Og den kan bruges som inspiration til udflugter til de forskellige steder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top