- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Skattelettelser og mere velfærd

Martin Skou Heidemann, Byrådsmedlem Venstre, Søhuse Bagsværd

Selvfølgelig kan det lade sig gøre med både skattelettelser og mere velfærd. Det har ellers ikke skortet på mere eller mindre skjulte stikpiller efter Gladsaxes nye byråd trådte sammen.

Specielt i vores kommune kan det ikke blive et problem, nu hvor kassebeholdningen har nået nye højder, og økonomien buldrer derudaf. Sidste år havde Gladsaxe et overskud på 208 millioner kr. og hertil kommer ekstraordinære million-indtægter fra hjemfaldspligten.

På landsplan har skiftende regeringer også vist, at det kan lade sig gøre: Siden år 2000 har staten brugt 136 milliarder kr. mere på velfærd, og samtidigt har borgerlige regeringer lettet skatten.

I Gladsaxe har vi et enormt efterslæb i vedligeholdelse og udvikling af bl.a. skoler og idrætsfaciliteter. Der er netop bevilget en længe ventet renovering af Søborg skole, men der er fortsat meget store behov på andre skoler. På idrætsområdet er der tilsyneladende ved at være enighed om nye skøjtefaciliteter, men hvad med alle de andre ønsker som Byrådet indsamlede fra idrætsforeningerne i foråret. Skal de bare i mølposen?

Endelig ser jeg gerne at sidste års besparelser på ældreområdet bliver rullet tilbage og den helt igennem håbløse ”inklusion” på skoleområdet bliver opgivet.

Til gengæld skal administrationen trimmes. Det har man forsømt i mange år.

Og så skal skatten selvfølgelig sættes ned.