Test en baby
Mand-holder-baby-iStock-623884570.jpg
Hvis man ikke har prøvet at holde en baby før, kan det godt være en speciel oplevelse. Kommunen har indkøbt tre dukker, der hver koster 8.000 kr. Dertil kommer så udstyr. Foto: Privat.
Babysimulator skal afklare usikre skrukke borgere i Gladsaxe

Hvornår ved man, om man er klar til at blive forælder? Svaret kan være uvist helt frem til det øjeblik, hvor det lille væsen lægges i ens favn.
For at komme tvivlen til gode tilbyder Gladsaxe alle borgere muligheden for at prøve forældrerollen af med en babysimulator. I op til ni dage kan enkeltpersoner eller par passe en babydukke, som reagerer, græder og griner som en virkelig baby.

– Man skal igennem et forløb, hvor man løbende taler med en sundhedsplejerske og en pædagog. I fællesskab drøftes den enkelte person eller parrets drømme, ressourcer, bekymringer og deres egen opvæksts betydning for den kommende forældrerolle, forklarer Eva Falk Winther, souschef i sundhedsplejen.

Babyen kan huske
Babysimulatoren reagerer, hvis den ikke bliver holdt bag hovedet, og den græder, hvis den bliver sulten, træt eller har brug for trøst. Alle følelserne registreres i dukken, så forældrenes udfordringer og overvejelser kan drøftes med sygeplejersken og pædagogen.

– I starten indstiller vi babyen blidt i forhold til, hvornår den er sulten, og hvornår den har brug for trøst. Babyer er ikke ens, så ved hvert besøg justerer vi babyens behov. Det handler om, at personen eller parret skal prøve alle situationer af – også dem der er lidt mere krævende, fortæller Eva Falk Winther.

Alle kan tilmelde sig et forløb, hvor alt fra tøj og sut til barnevogn og bilsæde følger med. Simulatorens formål er udelukkende at afklare tankerne omkring forældrerollen og bruges ikke til at udelukke, om personen eller parret bør få et barn.

Har du eller I lyst til at prøve et forløb, kan I ringe på telefon 51 59 57 50 eller skrive på mail evfawi@gladsaxe.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top