Bagsværd-roer satte verdensrekord
Bagsværd-roer.jpg
Oliver Skov Jerkovic (venstre) fra Bagsværd Roklub ses her i aktion ved junior-VM i Racice. Bag ham ses Jacob Lenzing (Lyngby Roklub), Adrian Flarup Johansen (Ægir) og Nicholas Andersen (Roforeningen KVIK). Kvartetteten endte på en samlet ottendeplads og satte undervejs en verdensrekord, der dog kun fik lov at stå i godt 25 timer. Foto: Foto: Svend Nielsen, rowing.dk.
Oliver Skov Jerkovic og hans kammerater på den danske dobbeltfirer satte verdensrekord I Tjekkiet

I forrige uge blev juniorverdensmesterskaberne i roning afviklet i den tjekkiske by Racice. Traditionen tro var der også i år masser af Bagsværd-roere på det danske VM-hold. På herresiden deltog Oliver Skov Jerkovic for andet år i træk i dobbeltfirer, mens Matilde Hjorth, Emma Braad Olesen og Marie Ramm fik deres VM-debut i juniorkvinderes firer uden styrmand.

Oliver endte på en samlet 8. plads sammen med sit hold, der, foruden Oliver, bestod af roere fra Lyngby Roklub, Roforeningen KVIK og Ægir. Undervejs i regattaen satte drengene ny verdensrekord, da de roede deres opsamlingsheat i en fantomtid på 5:52.45, hvilket var en forbedring på omkring et halvt sekund af den eksisterende verdensrekord.
Desværre for drengene fik deres nye rekord kun lov at leve i godt 25 timer, da det tjekkiske mandskab dagen efter var tæt på at ro hele seks sekunder hurtigere i semifinalen. I semifinalen ramte drengene den ikke helt så godt som i opsamlingsløbet og til trods for en hård fight, kom de i B-finalen, hvor de roede om placeringerne 7 til 12. Her blev det til en andenplads og dermed en samlet ottendeplads ved VM.

Lærerig regatta for juniorpigerne
Pigernes firer havde en lærerig regatta, hvor de efter udfordringer undervejs fik sluttet godt af med en femteplads. Matilde, Emma og Marie deltog alle ved VM for første gang, og det samme gjaldt fjerdekvinden, Mathilde Kiilgaard fra Danske Studenters Roklub. Efter gode takter i indledende og opsamling blev pigerne ramt af sygdom på båden, hvilket kostede dem alle chancer i semifinalen og også satte sit præg på deres B-finale.

Alligevel kæmpede pigerne i B-finalen med alt, hvad de havde. Efter at have været med helt fremme i starten af løbet, løb de dog tør for kræfter og måtte glide tilbage på en femteplads og dermed en samlet 11. plads ved VM. Et meget flot resultat af et ungt hold, hvor alle er juniorroere igen næste år, og hvor ingen tidligere havde deltaget ved et VM.

Tilfredshed blandt trænere og roere
Med til junior-VM var også de to Bagsværd-trænere Frederik Secher og Jens Olav Dahlgaard som trænere for henholdsvis drengenes dobbeltfirer og pigernes firer. Her er der stor tilfredshed at spore. ”Drengene ror et rigtigt flot VM. Det er selvfølgelig vildt fedt for dem, at de får sat verdensrekord undervejs, selvom den desværre kun var til låns. Derudover ror de nogle løb, hvor det virker som om, at de får løftet deres niveau henover regattaen. De er måske lidt uheldige at havne i den hårde semifinale, men niveauet hernede var også bare tårnhøjt i år. Men alt i alt har de roet et VM, som de kan være meget stolte af” udtaler Jens Olav Dahlgaard.

Han fortsætter: ”Hvad angår pigerne, kunne jeg ikke være mere stolt af det, de præsterer hernede. Det er måske det hurtigste felt nogensinde i firer til et junior-VM og oven i det, bliver båden ramt af sygdom på det værst tænkelige tidspunkt. De har forberedt sig minutiøst over hele sæsonen og så sker den slags, men sådan er elitesport nu engang. Der er mange hold, der havde ladet sig slå ud af det. Heldigvis er de piger ikke sådan. De gik ud og fightede med alt, hvad de havde, og det er faktisk et lille mirakel, at de overhovedet slår et hold i B-finalen. I det længere perspektiv har alle roerne lært meget. Alle pigerne og to af drengene har mindst et junior år tilbage. Resten rykker op til U23 og er rigtig godt klædt på til det. Jeg er sikker på, at de alle sammen kommer til at give den en ekstra skalle henover vinteren og vender tilbage endnu stærkere næste år.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top