Da Gladsaxe blev en del af verdenshistorien
Spillested-05-35-18.jpg
Lars Abel havde orginalkontrakten fra den historiske koncert med som gave til Spillestedet Richter i torsdags. Foto: Kaj Bonne.
50 årsdagen for Led Zeppelins allerførste koncert markeres på Gladsaxe Skole

7. september 1968 er for rockentusiaster en meget vigtig dato.

For nu næsten 50 år siden spillede The New Yardbirds deres allerførste koncert foran et publikum.

Det skete i Gladsaxe Teen Club på Egegård Skole, nu Gladsaxe Skole. The New Yardbirds havde nøjagtig den besætning, som kom til at hedde Led Zeppelin ganske kort tid efter.

50 årsdagen markeres på Gladsaxe Skole, hvor Led Zeppelin-kopibandet CODA spiller. Dørene åbner kl. 20, CODA går på kl. 20.30.

Led Zeppelin går for at være en af de allerbedste rockgrupper nogensinde, og bandet har solgt over 200 millioner albums.

Men det var i Gladsaxe, det hele startede. Det kan byrådsmedlem Lars Abel (C) bevidne, for det var nemlig ham, der som formand for Gladsaxe Teen Club præsenterede bandet!

– Vi vidste af gode grunde ikke, hvor stort det siden hen ville blive. Vi tegnede kontrakt med dem for 7.000 kroner, og billetten til koncerten kostede blot 7 kroner, fortæller Lars Abel.

Profetisk tale
Egentlig var det Yardbirds, som Lars Abel havde tegnet kontrakt med, men bandet var gået fra hinanden, inden deres skandinaviske tour. I sidste ende var det så guitaristen Jimmy Page, der levede op til de kontraktlige forpligtelser under navnet ”The New Yardbirds”, hvor Page fik følgeskab af John Paul Jones (bas), John Bonham (trommer) og Robert Plant (sang). Sidstnævnte fik Lars Abel at vide hed Robert Plat. Det hele var så nyt, men til publikum proklamerede Lars Abel profetisk: – Men jeg ved, at også de nye Yardbirds er virkelig strålende. Hele eftermiddagen har de øvet her på skolen, og så vidt jeg kunne høre fra medarbejderne, syntes alle, at de nye Yardbirds virkelig levede op til navnet og lad os derfor præsentere noget endnu bedre end Yardbirds – de nye Yardbirds.

CODA går for at være et fremragende kopiband, og det ser Lars Abel frem til: – Selvfølgelig kommer jeg til koncerten. Jeg vil da fejre, at det var i Gladsaxe, at Led Zeppelin optrådte første gang for nu 50 år siden.

På hjemmesiden www.teenclubs.dk (som er ved at blive opdateret) kan du læse meget mere om den utrolige historie om Led Zeppelins optræden (gå ind under TC verdens navle).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top