72 børn udelukket af kommunen til O-løb
-

Gladsaxe Kommune ønsker, at ”Flere skal have glæde af tilbud og aktiviteter og der skal arbejdes for en bredere deltagelse i kultur-, fritids og idrætsliv”
Samtidig udelukker kommunen skoleelever fra de private skoler i at deltage, når de lokale idrætsforeninger laver turneringer for skoler i kommunen. De bruger det sportslige område til at fortælle privatskolerne, at de er uønsket inden for kommunens grænser, og det går kun ud over børnene.

Jeg er som arrangør af Bagsværd Roklubs skoleevent Gladsaxes Stærkeste Klasse blevet bedt om af kultur- og fritidsforvaltningen at udelukke privatskoler fra eventen. Jeg ved også, at Bagsværd Atletik Club kan ikke bare lige lave skolebesøg på Bagsværd Stadion for privatskoler, fordi privatskolerne skal pålægges store økonomiske omkostninger for brug stadion.

Som idrætslærer på en privatskole har jeg efterhånden utallige eksempler på, at vi bliver jaget ud af kommune, hvis vi vil give vores elever en særlig sportslig oplevelse.

Når vi skal introducere vores store elever til redskabsgymnastik er det billigere for os at leje en bus og køre 78 elever til en hel ny springhal i Helsinge end at bruge Gyngemosehallen i samarbejde med GIF.

Senest har jeg oplevet at modtage en mail fra kultur og fritidsforvaltningen, hvor de nægter at lade os deltage i OK-73´s O-løb for skoler med den begrundelse, at vi er en privatskole. Vi var ellers tilmeldt med 72 glade børn.

1 kommentar om “72 børn udelukket af kommunen til O-løb”

 1. christian s siger:

  Billigere at leje en bus og fragte 78 elever de 75-80 km til Helsinge og retur, end at anvende den skaffefinansierede, og i øvrigt lækre, gymnastikhal i Gyngemosen – Det er virkelig en ærgerlig udvikling og hverken godt for Gladsaxes klimamål eller den generelle sammenhængskraft borgerne imellem (befolkningssammensætningen er vel netop afspejlet ved at nogle børn går på kommune- andre på privatskoler).

  Jeg er en ”gennemsnitsborger” i Gladsaxe og tilhører ikke ”eliten, hverken lønindkomstmæssigt, ift politisk overbevisning eller ift social arv.
  Som borger i Gladsaxe har jeg, af personlige årsager valgt, at mine børn skal gå i privatskole. Det er mit valg og det skyldes hovedsageligt, at jeg selv har gået på mange skoler som barn – med de konsekvenser dette havde.

  Jeg kan fristes til at tænke, at Gladsaxe med den ene hånd nyder godt af et virkelig solidt skattegrundlag, ligesom Kommunen ivrigt (uanfægtet af fx social polarisering, trafikale udfordringer og ”dynamiske” skoledistrikter) forsøger at tiltrække et yderligere antal gode skatteborgere; jeg bemærker hvordan der konstant bygges ejerlejligheder i Kommunen.
  For så – men den anden hånd – at forsøge at politisere de ellers gode skatteborgeres valg af privatskoler !!

  Det er en ærgerlig behandling af alle kommunens borgere og det er en besynderlig måde at sikre sig, at børnene (som er bedøvende ligeglade med hvorvidt deres kammerater går på kommunale- eller privatskoler) i hvert fald ikke kommer til at lege, socialisere og bare være sammen – på kryds og tværs af skolerne.
  Sluttelig, virker det som en bevidst (eller meget ubetænksom) metode til at opretholde eventuelle sociale skel og barrierer, blot for at fastholde et ”os-og-dem” levn fra fortiden ift sociale klasseskel – Tiden er i dag en anden, Trine Græse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top