Det ligner et discountmarked
Intens diskussion om brugen af det tomme posthus på Søborg Hovedgade

Posthuset ved Søborg Torv har stået tomt siden det lukkede i 2014.

Den gældende lokalplan siger, at der kun må være posthus, og dem er der ikke så meget brug for mere med al den elektroniske post.

Derfor skal der en ny lokalplan til, før der kan ske noget, og efter en intens debat på byrådsmødet i onsdags sendes et forslag nu i høring.

Det hele hælder henimod, at de nuværende ejere får lov til at bygge i 5½ etager ud mod Søborg Hovedgade med boliger samt en dagligvarebutik på 2.400 kvm i gadeplan. Byggeriet vil blive mindre ned ad Jonas Lies Vej.

– Det er ikke meningen, at vi i dag skal tage stilling til alle detaljerne i lokalplanen. Vi skal alene forholde os til de overordnede linjer, sagde borgmester Trine Græse.

Cowi har undersøgt forskellige scenarier og konkluderer, at det næppe er realistisk at gennemføre et nyt byggeri, som er mindre end det ønskede skitseprojekt.

Torben Madsen slog fast, at Enhedslisten ikke er interesseret i så høje bygninger og at han ikke just var sikker på behovet for dagligvarebutikker i det omfang, som der er udsigt til på hovedgaden.

Lars Abel fra de konservative frygter, at man snart vil se tomme butikker, hvor der vil sidde brunt pergamentpapir på ruderne.

– Og handelssituationen bliver ikke just bedre af, at Amazon med nethandel i den grad er på vej ind på det danske marked, sagde han.

Kristian Niebuhr fra Dansk Folkeparti konstaterede, at det da var gået udmærket i Søborgs Hjerte, hvor man stadig kan købe ost og fisk i specialbutikker, selv om Irma, Fakta og Netto ligger der.

Den radikale Claus Wachmann, Lars Abel og Enhedslisten stemte imod det forslag, der nu sendes i høring fra 4. september til 30. oktober.

2 kommentarer om “Det ligner et discountmarked”

 1. Claus Nielsen siger:

  Vedr. det lukkede posthus
  Hvad med et bryghus som brygger den lokale øl, og hvor man kan gå ind fra gaden og købe øllet.
  Øllet kan også blive solgt til de forskellige restauranter og forretninger
  Bygningen kan jo sagtens blive brugt som den er.

 2. Lise Lyngby siger:

  Vedr. det lukkede posthus: et bryghus kunne være en god idé, men måske kunne flere mindre butikker få plads, så vi f.eks. kunne få en slagterforretning, det mangler vi i Søborg.
  En “rigtig” italiensk restaurant kunne også være et forslag, ikke bare pizza take away, dem er der nok af.
  Når der er 2.400 m2 til dagligvarebutik, betyder det vel ikke nødvendigvis, at det skal være én stor butik, men måske flere små kunne være en løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top