annonce
De har rutinen
Husmor-Badminton-02-40-18.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når man sørger for at være fysisk aktiv, er det ofte meget nemmere at klare sig i hverdagen. Så her er det hjælp til selvhjælp at suse rundt på badmintonbanerne anno 2018. Foto: Kaj Bonne.
Husmødrenes Badmintonklub har netop rundet de 80 år

Når klubbladsredaktør Anette Eltzholtz spiller damedouble, så er hun med sine 73 år den rene vårhare på banen. For de tre andre spillere på banen er henholdsvis 87 år, 86 år og 85 år, og alle er yderst mobile.

Så der er masser af rutine på banerne i Husmødrenes Badminton i Gladsaxe. Der spilles turneringskampe og trænes på livet løs en gang om ugen på banerne i badmintonhallerne på Gladsaxe Stadion. Det koster 250 kroner for en sæson, der strækker sig fra 1. september til slutningen af maj. Er man ambitiøs, så spiller og træner man to gange om ugen, og så koster det naturligvis det dobbelte.

Lige nu er der 59 aktive mellem 62 og 90 år, og 11 har valgt at fortsætte i klubben som passive, nu hvor helbredet ikke lige er til at være aktiv inde på banerne.

Medlemstallet har været langt højere, da samfundet var skruet sammen på en anden måde med hjemmegående husmødre, der klarede de huslige pligter og ungerne, mens far var ude på arbejdsmarkedet for at tjene nogle penge.

-Der er sikkert en del kvinder, der ikke kender til vores eksistens, så vi vil jo gerne have spredt budskabet om at vi i den grad hygger os med at spille. Og alle kan være med. Vi skaffer medlemmer ved at sprede budskabet fra mund til øre. Vi har nogle holdkampe, og så har vi nogle interne turneringer. Og fremfor alt så har vi også en del fester.

-Der har været forslag om, at mænd skulle være med i foreningen, så vi kunne få nogle mixed doubler, men det blev hurtigt fejet af bordet. Her er det kvindemagt, siger Anette Eltzholtz.

Ikke overraskende er der mange enker blandt spillerne. Mænd forlader jo gennemsnitligt denne verden lidt hurtigere. Men så er det jo rart at man kan komme af sted med udstyret og få rørt sig inde på banerne og hygge sig mellem og efter kampene.

Under krigen samlede de dengang 35 medlemmer ind til et Danneborgsflag, der skulle stå i Gladsaxe Idrætspark. De bidrog hver med 65 øre. Det rakte jo ikke helt til, så den lokale grosserer Pagh gav resten, og så kom flaget op. Det var jo ekstra populært under krigen.

Lige efter krigen måtte man opgive at bruge hallen. Den var fyldt op med tyske krigsflygtninge. Så træningen blev bl.a. flyttet til Hermeshallen på Frederiksberg.

Husmor Badminton 01 40-18
Det gjaldt om at være klædt tækkeligt på, når man spillede badminton i 1939. Højst upraktisk og ikke lige en påklædning, der var egnet til at tage imod sved. Lige efter krigen kom de ofte plisserede nederdele, der gjorde det nemmere at bevæge sig. Foto: Privat.

1 kommentar om “De har rutinen”

  1. Bente Hassing siger:

    Da jeg gerne vil i kontakt med en spiller i husmødrenes badmintonklub om evt at blive medlem og spille. Har tidligere spillet lidt og jeg er 73 år.
    Håber at få en tilbagemelding.
    mvh Bente Hassing

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top