annonce
”Det varmer mit konditorhjerte”
kagedyst.jpg
Deltagerne blev virkelig udfordret,men klarede opgaverne på flotteste vis, Foto: Privat
Elever på GXU imponerede konditor Katrine Foged Thomsen fra ”Den store bagedyst”

Lørdag den 22. september var der tryk på skolekøkkenet på GXU, da ni elever fordelt på fire hold skulle dyste om, hvem der kunne lave de flotteste, lækreste og mest velsmagende kager. Kagerne skulle bedømmes af ingen ringere end Katrine Foged Thomsen, dommer fra ”Den store bagedyst” på DR, så forventningspresset var til at føle blandt eleverne.

”Det er vildt sejt, når bagedystdommeren siger, at ens kage smager godt, og at hun sagtens kunne se den blive solgt i butikkerne”, siger Lea, der var på det hold, der vandt GXU’s kagedyst.

De fire hold, der dystede om at kreere vinder-kagen, gjorde alle deres bedste. Alle hjalp hinanden med at ælte, smelte og forme.

”Jeg var vildt nervøs for, at jeg havde gjort noget forkert. Jeg har aldrig prøvet at lave en mandelbund før – og nu var den bare kompakt og hård. Men den endte heldigvis med at blive god”, siger Viktoria, der også var på vinderholdet, mens holdkammeraterne giver hende medhold i, at kagebunden blev rigtig god.

Isabella, der var den tredje på vinderholdet, giver udtryk for, at det bedste ved hele dagen dog har været, at hun har haft det sjovt sammen med de andre. Det hårdeste har dog været tidsaspektet: ”Vi kunne godt have brugt mere end fire timer til at lave sådan nogle detaljerede kager”
Alle eleverne klarede det godt, og alle holdene kunne præsentere flotte kager, som bagedystdommer Katrine Foged Thomsen kunne bedømme.

”Når man har stået i lære i fire år som konditor for at lære sådan et håndværk, så er det virkelig fedt at se, hvor langt I er kommet på bare fire timer. Der er gang i noget seriøst håndværksmæssigt flot arbejde på disse kager”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top