FDF Gladsaxe Brass Band fejrer 50 års jubilæum
FDF-Gladsaxe-Brass-Band-2018.jpg
sionelt niveau. Børn fra 9 år kan optages i orkestret. Foto: Privat.
Stor koncert i Grønnemose Skoles Festsal

FDF Gladsaxe Brass Band bliver voksen, og de første 50 år markeres bl.a. med en koncerte.

Den finder sted lørdag 6. oktober kl. 14.00. i Grønnemose Skoles Festsal.

Den byder både på spritny musik, for eksempel en til dagen komponeret ”FødselsDags Fantasi” af David M.A.P. Palmquist og ”Purcellian Fantasia” af Jan de Haan, og lidt fra dengang ruderkonge var knægt.

Her kan nævnes det gamle Spyro Gyra nummer ”Percolator”, som i dagens anledning får et lille tvist. ”Opus One” er til lejligheden arrangeret for ikke færre end ni solister med band. Desuden viser elev-ensemblet lidt af deres repertoire. Og meget mere. Efter koncerten afholdes reception.

”Vi håber, at rigtig mange vil komme og høre os”, siger orkesterleder Kim Kjær Andersen, og fortsætter; ”Det er naturligvis glædeligt, hvis mange ”gamle” og kendte ansigter dukker op, men endnu mere opmuntrende vil det være at træffe nye publikummer”.

Der er gratis adgang til koncerten.

Det hele bindes sammen af Florian Fastina. Han har i over 40 år været aktiv som radiovært. Han var med fra starten, da lokalradioerne begyndte at sende i Danmark.

FDF Gladsaxe Brass Band kan føre sine rødder tilbage til 1950’erne, hvor Gladsaxe kredsen havde eget orkester. Men den konstellation, som har ført til det nuværende band, startede i efteråret 1968, idet FDF-kredsene i Gladsaxe Kommune indgik samarbejde om at drive orkesterarbejdet. Gladsaxe kredsen havde instrumenter og noder liggende, og tidligere musiker i kredsorkesteret Knud Christensen startede med at lede musikken. Distriktsleder Sven Erik Jespersen var primus motor i denne orkesterstart.

Ret tidligt påtog Lars Nielsen sig opgaven som praktisk orkesterleder. Senere fik orkestret mulighed for at ansætte Palle Clausen som dirigent og elevinstruktør under begrebet ”Interessegruppe under fritidsloven”. I 1978 overtog Carl Viggo Jespersen den musikalske ledelse. Indtil ca. 1980 spillede orkestret på Egegård Skole. Herefter flyttede man til Buddinge Kirke. I 2009 overtog Kim Kjær Andersen det store arbejde som orkesterleder.

Også udenfor kommunen har bandet gjort sig gældende. Især ved De Danske Årsmøder i Sydslesvig som bandet deltager i hvert eneste år. Allerede i foråret 1969 var bandet i Sydslesvig for første gang. Og til foråret er det 50. år, at bandet medvirker. Lejlighedsvis deltager FDF Gladsaxe Brass Band også i konkurrencer som for eksempel Danmarksmesterskaberne for brass bands, Svogerslev Musikkonkurrence, FDFs Koncertstævne og Brass Band Battle i Hvidovre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top