Genanvendelsen af plast stiger
-

Klaus Kjær citerede i sidste uge en artikel i Jyllands-Posten, hvor Dansk Affaldsforening blev citeret for at sige, at kun 15 procent af den det plastaffald, som blev indsamlet til genanvendelse, blev genanvendt.

Dansk affaldsforening har efterfølgende korrigeret sin udtalelse ved at fortælle, at Jyllands-Posten manglede at nævne, at mange kommuner sikrer sig højere genanvendelsesprocenter og kvalitet gennem ekstra finsortering og styring i flere led.

I Gladsaxe Kommune er vi garanteret, at minimum 75 procent af vores indsamlede plastaffald bliver genanvendt gennem vores afsætningsaftale med Vestforbrændning. Derfor er vi også ærgerlige over den slags fejl, da det skaber en ubegrundet mistillid til ordning.

At ordningen er velfungerende viser tallene for første halvår 2018 viser, hvor genanvendelsesprocenten er helt oppe på 78,7 procent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top