Gladsaxe bør have en stadsarkitekt
stadsarkitekt.jpg
På Søborg Hovedgade 144 lå Humlehuset. Nu ligger der en bygning, der efter manges mening mest af alt ligner et fængsel med en murstensmur og en stor gitterport. Måske ville det have hjulpet, hvis kommunen havde haft en stadsarkitekt. Foto: Niels Rasmussen.
-

Der bygges på livet løs i Gladsaxe Kommune, både boliger og erhverv. Men det er vigtigt, at der ikke bygges for tæt og ude af trit med omgivelserne. Det har vi allerede for mange eksempler på i kommunen. Derfor har Venstre i de seneste budgetforhandlinger foreslået, at Gladsaxe Kommune skal have en stadsarkitekt, der kan rådgive forvaltning og politikere og være med til at sætte rammer for byudviklingen og arkitektur. Det var der ikke flertal for i første omgang. Men som en del af budgetforliget sætter kommunen nu gang i et arbejde, der gerne skal give nogle tydeligere retningslinjer for udviklingen.

Venstre mener, at det helt afgørende, nu hvor byggeriet kører på højtryk, at vi passer på vores kommune. Boliger og byrum skal understøtte et godt liv i Gladsaxe Kommune; borgernes adgang lys, luft og frie arealer må være en del af prioriteringen for kommunens udvikling. Venstre vil derfor holde vågent øje med, om det lykkes at opstille og håndhæve gennemtænkte mål for udviklingen af Gladsaxes byrum og byggeri.

1 kommentar om “Gladsaxe bør have en stadsarkitekt”

  1. Torben Sønnichsen siger:

    Ja, Gladsaxeborgeren Bjarne, der var ansat i Gladsaxe Kommune måtte jo rejse til Rødovre Kommune og blive stadarkitekt der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top