- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Halloween skal være en attraktiv fest

De stegte duer kommer som bekendt ikke flyvende af sig.

Så der skal aktivitet til. Kommunen og ikke mindst butiksindehaverne skal gøre det attraktivt at handle på Søborg Hovedgade.

Det andet BID Søborg møde blev holdt i onsdags i Søborg kirkes Sognegård. Mikkel Niess, som er indehaver af BIDdanmark var ordstyrer og fra start sørgede han for, at der var der fart over feltet.

Der var 23 fremmødte, deraf en del erhvervsdrivende fra Søborg Hovedgade, formanden for ”kulturen i Gladsaxe”, Albert Lykking, byrådsmedlem Lars Abel, et par stykker fra Søborg Kirke bl.a. formanden for Søborg kirkes menighedsråd, Søren Abildgaard, erhvervskonsulent Tommy Kronborg og byplanlægger Christina Hoffer fra Gladsaxe Kommune.

Der blev ivrigt og med stor begejstring diskuteret, hvad der kunne laves af fælles tiltag for at Søborg Hovedgade kan blive så hyggelig og spændende, at flere af borgerne og turister får endnu mere lyst til at gå en tur op og ned af gaden, – også gerne ind i de mange spændende butikker.

De erhvervsdrivende håber, at kommunen vil lave flere positive tiltag, bl.a. ny belægning, gerne flere træer og blomster på hovedgaden.

Der blev besluttet, at der op til Halloween skal sættes græskar med lys foran butikkerne og laves ”Trick or treat” i de butikker på hovedgaden, som har lyst til at være med.
Randi Bjerg Anholm fra Søborg kirke fortalte om de arrangementer, de har planlagt i forbindelse med Halloween og julen.

På det næste møde om en måned vil BID Søborg konkret fortælle, hvad der skal ske til jul, til gavn og glæde for alle, som færdes i Søborg. Der opfordres til at endnu flere erhvervsdrivende, foreninger og rigtig gerne ejendomsejere deltager i det næste møde.

BID Søborg
Handelsforeningen og kommunen har indgået et samarbejde med BIDdanmark. BID er en forkortelse fra engelsk (Business Improvement Districts) og er en samarbejdsmodel, der skal bidrage til at styrke byliv og handelsliv i bymidterne.
BID Søborg går geografisk fra Hagavej og ned til kommunegrænsen på Søborg Hovedgade.