Kommuner har ingen indflydelse på mobilstråling
-

Kære Benedikte D. Jensen. Som kommune er vi selvfølgelig optaget af borgernes sundhed – også når det gælder stråling fra mobilmaster. Mobilmaster skal overholde de grænseværdier for stråling, som Sundhedsstyrelsen, SST, fastsætter.

Ifølge SST er strålingen hos umiddelbare naboer til mobilmaster ca. 1.000 gange lavere end grænseværdierne. SST følger international forskning har ikke fundet videnskabelig dokumentation for, at der er nogen sundhedsrisiko ved mobilstråling fra mobilmaster og har derfor kun anbefalinger til brug af mobiltelefoner ift. varmepåvirkning.

Som kommune er vi lovmæssigt forpligtet til at tillade opstilling af mobilmaster, når mobiludbyderen kan vise, at der er et behov. Vi er dog altid i dialog med berørte naboer. Vi kan derfor hverken nægte opsætning af eller fjerne mobilmaster. Vi kan heller ikke skærpe kravene til grænseværdierne. Derfor kan vi kun opfordre dig til at lægge pres på de statslige sundhedsmyndigheder, hvis du er uenig i de grænseværdier, som findes på området på nuværende tidspunkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top