Mindeord
Jens-Thind-Andersen_2.jpg
Tidligere byrådsmedlem og ungdomsskoleinspektør Jens Thind Andersen døde

5. oktober. Han kom til Gladsaxe skolevæsen i 1959, først et år på Buddinge skole og herefter – indtil han i 1973 blev ansat som ungdomsskoleinspektør – på Stengård skole. Her havde bl.a. jeg den glæde at have et godt og nært samarbejde med ham. Han var en fantastisk lærer, vellidt af både børn og forældre, som spredte glæde og hygge omkring sig og engagerede sig i mangt og meget. Thind Andersen tilrettelagde mange ture og lejrskoler, og jeg havde den glæde at være sammen med ham på mange af disse ture. Helt til Sicilien kom vi bl.a to gange med 10. klasser.

Flere af os unge lærere havde også et godt samarbejde på skolen, hvor vi blandt de større opgaver opførte ”En skærsommernatsdrøm” med de store elever. Det var derfor et stort tab for skolen, da han i 1973 blev ungdomsskoleinspektør, et område han i øvrigt havde beskæftiget sig med i forvejen. I begyndelsen af 70’erne kom han i byrådet, valgt af socialdemokratiet, ligesom han beskæftigede sig med det organisatoriske arbejde inden for partiet.

Jens og hans kone, Lillan, rejste flere gange om året – tit til fjerne mål – og ofte med deres to døtre og børnebørn. Der var gæstfrihed i huset på Snogegårdsvej, og sidste år fejrede han sin 80 års dag med brask og bram på hotel med overnatning for gæsterne.

Jens Thind Andersens død er et smerteligt tab for familien. Han var et dejligt menneske, som vil blive savnet i vide kredse.

Per W. Johansson
pens. overlærer,
Stengård skole.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top