Prøveordning med borgerforslag
Opbakning fra 600 borgere kan få sager i byrådet

På initiativ fra SF introduceres der nu en prøveordning, hvor borgerforslag kan finde vej til byrådet. Kan man skaffe 600 underskrifter, er sagen klar.

Det blev vedtaget på byrådsmødet i onsdags.

Modstanderne af forslaget fra Dansk Folkeparti og Venstre talte om populisme og topstyring.

De mente, at det i forvejen er meget nemt at præsentere sine ideer for byrådsmedlemmer via facebook, messenger, mails og personlig kontakt. Så der er ingen grund til at lave så meget ståhej ud af det.

-Vi ønsker at borgerne i Gladsaxe får mulighed for at tage enkeltsager op i byrådet via borgerdrevne forslag. Det vil give borgerne mulighed for at skabe konkrete forandringer i nærmiljøet og styrke demokratiet, sagde forslagsstiller Serdal Benli fra SF
-Som borger i Gladsaxe skal man kunne blive hørt og få indflydelse på sit lokalområde. Mange borgere har meget på hjerte og derfor skal afstanden mellem borgere og politikere skal være kort, og det kan denne nye løsning være med til at sikre sammen med vores øvrige tiltag for at styrke borgerinddragelsen, sagde Serdal Benli.

Meget aktuelt er der et borgerforslag fremme omkring nogle regler for stråling fra mobilmaster.

Pia Skou frygtede, at man skulle til at debattere f. eks. letbane igen.

Men den er jo vedtaget, og aftalerne er skrevet under, og arbejdet er gået i gang, så stopper man der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top