Rekorder gav igen nordisk titel
nordiskemesterskaber.jpg
Simon Darville løfter 177 kg og blev nordisk mester. Det danske hold vandt seks guldmedaljer ved NM. Foto: Birger Gunnlaugsson/Iceland
Stor succes for Bagsværd Vægtløftnings Klub ved Nordiske Mesterskaber

Ved de nordiske seniormesterskaber i vægtløftning løftede Mette Pedersen og Simon Darville fra Bagsværd Vægtløftnings Klub med stor succes. Det blev her til intet mindre end tre danske rekorder og en nordisk mestertitel.

Det nordiske mesterskab i vægtløftning blev i år afholdt på Island, og Bagsværd Vægtløftnings Klub havde sendt to løftere af sted for at repræsentere Danmark.

Mette Pedersen løftede i kvindernes -75 kg klasse. På trods af at hun normalt løfter i -69 kg klassen, lykkedes det hende her, at opnå en dansk seniorrekord i træk på 82 kg. I øvelsen stød opnåede hun først med 95 kg dansk tokampsrekord, som hun herefter forbedrede ved at støde 97 kg. Resultatet rakte til en fjerdeplads i et meget stærkt felt.

Simon Darville var forsvarende nordisk mester i -94 kg klassen. I træk blev det til 136 kg, og efter at have sikret sig titlen som nordisk mester med 167 kg i stød og ét forsøg tilbage, blev der meldt 177 kg, altså en øgning på hele 10 kg, denne vægt blev også klaret, og viser gode takter for resten af sæsonen. Dette resultat var med til at sikre, at Danmark vandt pokalen for bedste herrehold for andet år i træk.
De gode resultater tæller herhjemme for Bagsværd Vægtløftnings Klub i kvalifikationen til de danske holdmesterskaber, hvor Bagsværds herrer nu ligger nr. 2 på ranglisten, og Bagsværds kvindehold ligger nr. 3. Klubben håber at kunne sende begge hold til Danske Holdmesterskaber i foråret.

Både Mette og Simon vil i starten af november deltage ved Senior VM, der holdes i Asjkhabad, Turkmenistan.

13. oktober vil der blive afholdt nordiske ungdomsmesterskaber, hvor Bagsværd Vægtløftnings Klub igen er repræsenteret med løfterne Esben Larsen og Jasmin Agertoft.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top