Skolebørn lærte om FNs verdensmål i temauge om klimaet
Stengård-2.jpg
Eleverne fik stillet nogle opgaver, så de kunne se, hvordan man selv kunne bidrage til at få en renere verden. Foto: Privat.
-

Uge 39 stod i bæredygtighedens tegn på Stengård Skole
Matematikformlerne, danskgloserne og idrætsøvelserne var for en stund skiftet ud med viden om bæredygtig energi, fattigdom og ligestilling mellem kønnene på Stengård Skole.

De tre emner er blandt de i alt 17 verdensmål, som FN i 2015 vedtog med målet om en bæredygtig udvikling for planeten og alle os mennesker, der bor på den.

I den fælles verdensomspændende ligning, der skal gå op for at løse problemerne med den globale opvarmning, spiller selv eleverne fra Stengård Skole en rolle. Derfor havde alle klassetrin på nær 9. klasse ryddet skemaet til fordel for undervisning i forskellige klimaværksteder på og uden for skolen.

– Hvert værksted fokuserer på et eller to verdensmål, som eleverne kan fordybe sig i igennem forskellige aktiviteter. De lærer, hvad målene handler om, og hvilken betydning de har for planeten, for Danmark og for dem selv på Stengård Skole, fortæller skoleleder Claus Møller.

Elevernes skoledage under temaugen startede med undervisning i eget klasselokale, inden de bevægede sig ud på værkstederne på kryds og tværs af klassetrinene.

’Kendskab til venskab’
Onsdag eftermiddag var et hold elever forbi Bagsværd Sø, hvor de blev undervist i drikkevandets vej til vandhanen fra grundvandet, som klimamål nummer seks blandt andet handler om.
Mens eleverne fik en større viden om den bæredygtige fremtid, fik de samtidig også lært hinanden bedre at kende på tværs af de forskellige årgange. – Vi har inddelt værkstederne på tværs af skolen, så de store og små elever får arbejdet sammen i fællesskab, for ugen handler også om at få skabt noget sammenhold på tværs af skolen. Kendskab til venskab er lidt af en skjult dagsorden, forklarer Claus Møller.

Selvom de hjemmelavede vandfiltre ikke virkede helt efter hensigten, var de stadig en del af fremvisningen, da eleverne viste deres produktioner frem for deres forældre til åbent hus på skolen torsdag aften.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top