Tandlæger kan også meget andet
Mange sygdomme kan spores til viderebehandling hos læger

Primært skal der selvfølgelig ordnes tænder. Og der har tandlægerne Charlotte Baess-Lehman og hendes partner Lene Dorner fra Tandlægerne i Buddinge Centret gjort rigtig meget for at være totalt opdateret via diverse kurser og udstyr, så der kan bydes på den bedste behandling.

Men tandlægerne kan faktisk også bidrage til at diverse sygdomme bliver opdaget, så patienterne kan sendes videre til lægerne.

De seneste år har Charlotte Baess-Lehmann og Lene Dorner uddannet sig inden for søvnmedicin, og sidste efterår blev de akkrediteret i Belgien i EADSM (European Academy of Dental Sleep Medicin).
Snorken og søvnapnø (kvælesøvn) er et stort uopdaget problem hos mange mennesker.

Det giver nedsat livskvalitet og mange sundhedsmæssige problemstillinger i form af hjertekarsygdomme, større risiko for blodprop i hjertet, diabetes, problemer med vægttab samt udtalt træthed og uoplagthed i løbet af dagen.
Og snorken kan være en indikator, men også en forløber til søvnapnø.

Tandlæger kan være med til at diagnosticere dette og forebygge mange helbredsmæssige problemstillinger.

“Vi lægger stor vægt på, at vores patienter bliver udredt via en øre/næse/halslæge for søvnapnø, og vi ønsker en tæt dialog med lægerne. Vi kan behandle snorken med en tandskinne, der soves med om natten.
De to typer skinner vi anbefaler er veldokumenterede skinner, som man både kan tale og drikke vand med. Dette er en betydelig enklere og behageligere løsning end en traditionel CPAP-maske, “ siger Charlotte Baess-Lehmann
“Vi kan også tilbyde (lettere) tandregulering med usynlige tandskinner. Skæve fortænder kan rettes på en nænsom måde indenfor 4-6 måneder afhængig af tandstilling.

Slipper for aftryksmateriale

De har de sidste 5 år brugt en 3D Triosscanner til at tage aftryk til krone, broer, bidskinner og andet – en metode som betyder man ikke skal have aftryksmateriale i munden.
”Det giver et meget bedre resultat af den færdige krone. Scannet sendes elektronisk til vores tekniker, som kan fræse en krone ud i et stykke. Det færdige resultat er meget nøjagtigt, og det giver en kæmpe arbejdsglæde at arbejde med denne nye teknologi. Denne teknologi er ovenikøbet opfundet af dansk virksomhed 3Shape.”

Vi har et tæt samarbejde med vores kirurg Bjørn Haulrig, som kommer fast en gang om måneden og laver den kirurgiske del af implantatbehandlinger og andre kirurgiske behandlinger.
Vi laver store behandlinger af nedslidte tandsæt, som bygges op i plast.

Vi laver trykknapproteser, som sidder fantastisk godt fast og uden synlige bøjler.

Vi videreuddanner os løbende, tager på en masse spændende kurser, alt sammen for at have en stor og bred vifte af behandlinger, som alle er veldokumenterede, da vi syntes, at vi skal følge med, så vores patienter får den bedste og nyeste behandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top