VM-guld til Søborgpiger
Al-dans.jpg
Flora Folden Lund og Clara Fie Frisken kan nu smykke sig med titlen som verdensmestre i electric boogie. Foto: Privat.
VM-guld til Søborgpiger som også er europamestre

11-årige Flora Folden Lund og Clara Fie Frisken fra AL Dans i Søborg dansede sig til tops i electric boogie ved verdensmesterskaberne i Polen.

Ud over VM guld høstede AL Dans, der i alt stillede med over 95 konkurrencedansere, også en sølv- og en bronzemedalje i hip hop samt andre fornemme placeringer.

Polen var ”et yndigt land” da Dannebrog gik til tops for de to børnedansere, Flora Folden Lund, der tidligere på året blev europamester i hip hop i Tyskland, og Clara Fie Frisken, da de besejrede fem andre par i en spændende finale, og dermed kunne løfte pokalerne og kalde sig verdensmestre i en alder af bare 11 år.

De to piger bliver til hverdag trænet af Malthe Østergaard, som de også spiller sammen med i hip hop opsætningen af Cykelmyggen Egon på Bellevue Teater.

”Det er helt utrolig flot gået af vores to talentfulde piger, og faktisk allerførste gang, vi har et verdensmesterpar i electric boogie i danseskolens mangeårige historie”, siger den ene af de to ejere på AL Dans, Jette Buus Lassen, der selv var med i Polen i de nervepirrende minutter, hvor resultaterne blev råbt op.

Ud over VM-guld dansede den tidligere verdensmester Laura Thanning sig til en sølvmedalje i hip hop junior solo, og i voksenrækken kæmpede Camille Alstrup sig til en flot bronzemedalje. Det blev desuden til en række andre fornemme resultater i top 10 til AL Danserne fra Søborg, der nu kan hvile ud efter et tempofyldt halvt år med både EM og VM mod nogle af verdens stærkeste hip hop nationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top