Bevar mangfoldigheden med små institutioner
Dagtilbudsstategien har været i høring og der er forslag om flere institutioner.

Af Pia Skou, Venstres gruppeformand

Dagtilbudsstategien har været i høring og der er forslag om flere institutioner. Baggrunden er at mange børnefamilier flytter til kommunen og Gladsaxe borgere får flere børn. Derfor overstiger behovet for daginstitutionspladser den eksisterende kapacitet.

På Taxvej ejer kommunen 4 bygninger ved siden af hinanden, bl.a. Bagsværd børnehave og institutionen Bakkely, som er utidssvarende. På disse grunde er der forslag om på sigt at rive eksisterende institutioner ned og bygge en ny stor institution. Venstre mener, at der så vidt muligt skal bygges på kommunens egne grunde fremfor alternativet at erhverve grunde. Det er selvfølgelig et dilemma at nedrive en velfungerende populær børnehave som Bagsværd børnehave.

Det er dyrere at drive en lille institution som Bagsværd børnehave, men det skal der være plads til i en kommune som Gladsaxe, der får så mange penge ind i kommunekassen fra selskabsskatter mm.

Der planlægges flere 8 gruppers institutioner med op til 120 børn. Sarte eller sensible børn kan have behov for et mindre børnehus end det.

Derfor vil Venstre fremsætte følgende forslag på det kommende møde i Børne- og undervisningsudvalget; bevar en lille institution som Bagsværd børnehave er, blot på anden matrikel. Viderefør den hyggelige kultur og tag såvel medarbejdere som børn med over i en anden bygning. F.eks. til den kommunalt ejede bygning kaldt ”Villaen”, som tidligere har fungeret som børnehave. ”Villaen” ligger endda bekvemt lige overfor den nuværende placering af Bagsværd børnehave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top