De fremmer integrationen
Bydelsmødre-01-51-18.jpg
Foto: Kaj Bonne
Uden evnen til at tale det lokale sprog og uden socialt samvær er det mere end svært at blive integreret. Det kan også gå ud over børnene. Derfor er det vigtigt at få kontakt til de familier, der holder sig inden for hjemmets fire vægge det meste af tiden.

Uden evnen til at tale det lokale sprog og uden socialt samvær er det mere end svært at blive integreret. Det kan også gå ud over børnene. Derfor er det vigtigt at få kontakt til de familier, der holder sig inden for hjemmets fire vægge det meste af tiden.

Det kan bydelsmødre bidrage til. I Gladsaxe har man i flere år uddannet bydelsmødre, der skal hjælpe til i Værebro og Høje Gladsaxe. I fredags fik ni nyuddannede bydelsmødre deres diplom på rådhuset af borgmester Trine Græse. De har fulgt et kursus over 14 uger.

De kan en bunke sprog, og nu ved de ekstra meget om danske samfundsforhold. Bydelsmødrene er nu så mange, at de har dannet en forening, hvor de kan inspirere og hjælpe hinanden. Blandt årets bydelsmødre var der en enkelt etnisk dansk kvinde, der godt vil gøre en forskel, nu hvor hun er efterlønner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top