annonce
De lærte at babysitte
babysittere.jpg
Babysitterne er ikke overraskende piger, og nu er de bedre rustet til at klare jobbene. Foto: Privat.
De første unge fra Gladsaxes babysitter-program er klar til arbejde

Det er ikke så let endda at være babysitter. Det er ikke nok bare at skifte den beskidte ble, varme lidt mad og tænde for underholdningen på TV’et.

Det har ti unge piger lært på egen krop under et seks uger langt babysitterkursus, som er oprettet i samarbejde mellem Gladsaxe Sundhedspleje, Gladsaxe Ungeenhed og GXU – Gladsaxe 10. klasse og Ungdomsskole.

I løbet af kurset har de unge piger besøgt en institution, skiftet ble på en robotbaby, lært om mad og leg, givet førstehjælp til børn og talt om hvordan man arbejder for en familie.

– Jeg synes, at det har været spændende både at lære om de basale ting, når man skal passe børn, men også at komme lidt dybere og forstå, hvad børn tænker, og hvordan man skal reagere. Jeg er glad for, at jeg tog kurset, for nu er jeg mere sikker på mig selv i forhold til at babysitte. Jeg har endnu mere gåpåmod i forhold til at finde et job, fortæller Ane, elev på babysitterkurset.

Fritidsjob gennem sundhedsplejen
I slutningen af kurset bestod alle eleverne den endelige prøve, og med et diplom under armen håber de nu på at få et fritidsjob hos en familie i Gladsaxe.

Jobbet kan de blandt andet få gennem Gladsaxe Sundhedspleje, der nu vil forsøge at matche babysitterne med de nybagte familier, som de taler med i forbindelse med deres hjemmebesøg.

Skulle efterspørgslen for babysittere stige, så er der heldigvis flere på vej. De tre institutioner arbejder på at udbyde et nyt hold til foråret, så flere unge kan få glæde af kurset.

– Jeg kan anbefale kurset til alle med interesse i børn, for min interesse blev kun større efter kurset. Jeg lærte en masse og blev mere sikker på det med at passe børn. Det var også superskønt at møde nogle søde piger, som havde samme interesse, forklarer Naja, elev på babysitterkurset.

På GXUs hjemmeside kan man holde sig orienteret om pladser på det nye hold til foråret. Har man som forælder lyst til at hyre en babysitter, kan man ringe til Ungeenheden på 21 36 90 41 og høre nærmere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top