- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Der er gang i de automatiske døre

Biografleder efter biografleder havde den bekymrede mine på i sommer. Det var varmt som aldrig før i Dannevang – og så ligger det ikke lige for at gå ind i en biografsal. Der var mange, mange tomme sæder.

I Bibliografen i Bagsværd var situationen ikke meget anderledes, selv om der pludselig kom en succeshistorie midt i det hele, da ”Mamma mia – here we go again” kom på programmet. Der var forpremiere med de store festskrud og champagne og alt i alt blev filmen set af over 1.000 gæster.

På det tidspunkt var der ikke så meget gang i de automatiske døre ind til Bibliografen.

Men når biografleder Maiken Ellegaard Madsen nærmer sig en årsopgørelse ser det faktisk rigtig godt ud med tallet for besøgende.

-Det ser ud som om vi nærmer os 275.000 besøgende. Allerede 25. november passerede vi sidste års besøgstal, og der er jo stadig gode film på programmet, siger Maiken Ellegaard Madsen.

En film som Journal 64 trak godt i den rigtige retning i efteråret og DisneyfilmenCoco blev set af 2055.

Maiken Ellegaard Madsen har været af sted for at se en række af de kommende film, og hun har meget svært ved at skjule sin begejstring.

-Der kommer den ene klassefilm efter den anden. Både til det voksne publikum og til børn og unge, siger hun.

Bibliografen er ikke kommet sovende til de gode tider.

Mens vi sidder i foyeren og taler, er der et mylder af gæster. Det er børnehavebørn, det er unge, det er gamle, det er folk, der holder lektiecafe ved et bord, det er folk, der kommer for at læse aviser.

– Vores succes afhænger af alle de mange lokale samarbejder og brugere af huset. Det er den lokale opbakning der styrker vores succes, og det er vi meget glade for, så stor tak til alle vores brugere og kunder.

-Bibliografens medarbejdere vil gerne give personlig og nærværende betjening til alle, det bestræber vi os på hver eneste dag. Hvis man ser os spise en rugbrødsmad eller snakke med hinanden bag skranken, så er det fordi vi hverken har kantine, personalestue eller frugtordning (som på rådhuset), men vi er på gulvet mest muligt for borgernes skyld, siger Maiken Ellegaard Madsen.

Selv nytårsaften er der film i Bibliografen. Den italienske klassiker Cinema Paradiso er på programmet. Det festklædte publikum mødes klokken 18 for at drikke champagne, se dronningens nytårstale og så kan de bagefter gå hjem eller på restaurant for at spise.

-Vi har allerede solgt 65 billetter, fortæller Maiken Ellegaard Madsen.

 ”Mamma Mia – here we go again” solgte over 1000 billetter i sommervarmen, og der var lidt festivitas med bobler.  Foto: Privat

”Mamma Mia – here we go again” solgte over 1000 billetter i sommervarmen, og der var lidt festivitas med bobler.
Foto: Privat