En ændring er nødvendig på rådhuset
Det var en helt utrolig fejl, som Gladsaxe kommune præsterede, da man fik stjålet computere med personlige og fortrolige data

Martin Skou Heidemann, Søhuse 1, Bagsværd, Byrådsmedlem for Venstre

Det var en helt utrolig fejl, som Gladsaxe kommune præsterede, da man fik stjålet computere med personlige og fortrolige data om mere end 20.000 af kommunens borgere. Kommunen undskylder sig med ”en menneskelig fejl”. Det er ikke godt nok.

Er det virkelig sådan, at enkelte medarbejder får lov til at sidde med så mange fortrolige oplysninger uden at hverken chefer, kollegaer eller andre holder øje med at data bliver behandlet korrekt? Er der slet ingen, der på daglig basis holder øje med at regler for behandling af data bliver fulgt?

Kommunen gætter på, at de stjålne computere nok får slettet alle data, således at tyveriet af de store datamængder ikke får nogen reel betydning. Det ændrer bare ikke på, at der tilsyneladende findes en helt misforstået kultur på rådhuset, hvor nogen åbenbart ikke påtager sig sit ansvar.

Man kan heller ikke lade være med, at spekulere på hvad kommunens korps af vagtfolk egentligt foretager sig i løbet af weekenden, mens computere med data om næsten en tredjedel af kommunens indbyggere forsvinder ud af den bygning, hvor vagterne holder til.

Tyveriet af de helt utroligt mange følsomme data må have alvorlige konsekvenser på Rådhuset. Byrådet må omgående sætte sig i spidsen for en kulturændring, der sætter respekten for borgerne i centrum.

1 kommentar om “En ændring er nødvendig på rådhuset”

  1. Torben Sønnichsen siger:

    Helt ærligt. Tror I på julenisser. I må klage til ankestyrelsen og gøre direktør og borgmester ansvarlige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top