Farverig fantasi og sort/hvid realisme
ColdWarg.jpg
Joanna Kulig og Tomasz Kot i rollerne som Zula og Wiktor i ”Cold War”. Foto: Scanbox Entertainment
Aquaman og Cold Wars i Bibliografen

Torsdag 13. december invaderer julens store superhelte-epos Bibliografen.

”Aquaman”, der allerede nu udråbes til en højkulørt blanding af Jens Lyn og Stjernekrigen hensat til Atlantis’ undersøiske verden, fortsætter løjerne fra ”Justice League” og ”Wonder Woman” med hæsblæsende action-sekvenser, skarp humor og utrolige billeder.

Arthur Curry, Aquamans borgerlige navn, nedstammer direkte fra Atlantis’ herskere. Han er dog ikke lige typen, der påtager sig ansvaret for et helt kongerige. Nej, han har det helt fint med at redde en vildfaren fiskekutter eller sende en atom-ubåd ud af kurs. Men da Atlantis en dag står overfor umiddelbar ødelæggelse, tvinges han til at genoverveje prioriteringerne.

Jason Momoa fører slaget an, og han får livligt modspil af både Amber Heard, Nicole Kidman, Willem Dafoe og Dolph Lundgren, der her i karrierens efterår igen står højt på Hollywoods ønskeseddel.
Giver alle de farver og høje lyde ondt i øjne og ører, er Pawel Pawlikovskis sort/hvide ”Cold War” et fremragende alternativ til en god aften i Bibliografen. Filmen fortæller den gribende historie om den forbudte kærlighed mellem to mennesker med meget forskellig baggrund. Til fælles har de dog musikken; et gennemgående tema i ”Cold War”, der udspiller sig under den kolde krig i 1950ernes Polen, Berlin, Jugoslavien og Paris.

Polske film fylder til dagligt ikke meget i Bibliografen, men efter Pawlikowskis prisvindende ”Ida”, tog beslutningen nærmest sig selv. ”Cold War” er endnu et blændende mesterværk, og får sammen med ”Aquaman” premiere i Bibliografen torsdag 13. december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top