annonce
Foxy-piger skal til USA
Cheerleaders.jpg
Fra venstre Mia Blom, Nathalie Kragh og Philippa Høhold Noesgaard. De skal repræsentere GIF Gymnastik ved VM i USA. Foto: Privat.
Tre Foxy-cheerladere fra GIF Gymnastik er udtaget til landsholdet

For første gang i foreningens historie er tre piger fra Foxy Cheerleading kommet på det danske landshold. Danmark sendte for første gang et udtaget landshold til VM i 2011, og siden 2013 har der været et All Girl hold afsted hvert år. Der har flere gange også været et Mix hold afsted som bliver kaldet COED inden for cheerleading, altså et hold hvor der er ca. lige mange drenge og piger.

– Vi er i GIF rigtig stolte over at have tre piger på landsholdet. Det er dejligt at få anerkendt, at vi har nogle af Danmarks bedste piger, og at der kommer fokus på, at vi også er en klub, hvor man kan udvikle sig til at blive dygtig nok til at komme på landsholdet, siger Anine Dittmer, sportschef for cheer-afdelingen i GIF Gymnastik.

Forventningsfulde piger
Det er nogle spændte piger, som ser frem til de kommende opgaver. Blandt andet skal landsholdet deltage ved VM i den amerikanske stat Florida i slutningen af maj næste år.

– Jeg glæder mig til alt med landsholdet og til at se, hvordan træningerne er bygget op, og hvordan sammenholdet er. Men selvfølgelig også til USA-turen, den glæder jeg mig til at opleve med dem alle sammen. Det bedste ved cheer er, at man får et virkelig godt sammenhold, fordi man virkelig skal stole på hinanden. Man kan have det sjovt sammen på holdet, men samtidig er det seriøst, når det skal være det, siger Nathalie Kragh.

– Det jeg glæder mig allermest til ved landsholdet, er at blive mere erfaren, få en masse god teknik og nye venskaber for livet. Det er der fedt ved at gå til cheerleading er, at du får et sindssygt godt sammenhold med dine holdkammerater og opbygger et venskab med dine holdkammerater, der er som ingen andre venskaber, siger Philippa Høhold Noesgaard.

– Jeg glæder mig selvfølgelig mest til turen til Orlando sammen med alle de andre Team Danmark-piger. VM er kæmpe stort, og jeg glæder mig rigtig meget til at få lov til at opleve det. Derudover glæder mig rigtig meget til at knytte nogle bånd på tværs af klubberne samt at se, hvor meget jeg kommer til at udvikle mig som cheerleader. Det fede ved cheer er uden tvivl det sammenhold man kan have med sine holdkammerater. Indenfor cheerleading er vi “tvunget” til virkelig at stole på hinanden og ud over det er vi meget afhængige af hinanden. Dette fremmer virkelig sammenholdet trods de store aldersforskelle. Derudover er cheer bare en megafed kombination af andre sportsgrene. Der er spring, akrobatik og koreografi. Det er er en sport, hvor man lærer at være selvsikker, når man performer, hvilket også kan føres videre til andre ting i hverdagen, siger Mia Blom.

Før turen til Florida holder landsholdet generalprøve den 13.-14 maj på Blaagaard Seminarium, hvor alle er inviteret til at heppe på de dygtige cheerleadere. Følg med på GIFs facebookside – GIF Gymnastik, Gladsaxe.

De er udtaget
Mia Blom. 20 år. Har gået til cheerleading i ni år.
Nathalie Kragh. 15 år. Har gået til cheerleading i fire år.
Phillipa Høhold Noesgaard. 14 år. Har gået til cheerleading i fem år.
Inden pigerne startede til cheerleading har de gået til en lang række forskellige sportsgrene som, ridning, svømning, fodbold, dans og gymnastik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top