annonce
Frivillige er hjørnestenen i butikken
Røde-Kors-01-50-18.jpg
Frivillig butiksleder Carsten Ringive sammen med de frivillige hjælpere Ulla og Annelise. Foto: Kaj Bonne.
I forrige uge åbnede Røde Kors en butik i Bagsværd

Omkring 55 frivillige har givet mange af deres fritidstimer, så Røde Kors kunne åbne sin butik nr. 240 i Bagsværd den sidste dag i november. Under stor festivitas blev butikken åbnet af borgmester Trine Græse og Røde Kors’ generalsekretær Anders Ladekarl.

Nu har hverdagen indfundet sig i butikken. Hvor meget hverdag man så kan tale om i den hektiske december. Endvidere har mange af de frivillige nok at gøre med at sortere tøj, elektronik, møbler og andet, som Gladsaxe-borgerne har doneret.

Butiksleder Carsten Ringive er selv frivillig, som alle øvrige i butikken: – Hvad der er nok så væsentligt at pointere, så går vores indtjening til socialt udsatte borgere i Gladsaxe Kommune, siger han.
Butikken på Bagsværd Hovedgade drives udelukkende ved hjælp af frivillig arbejdskraft. Alle ved, at det kan være en udfordring at skaffe frivillige. Også selv om man kæmper for en god sag, så hvad gjorde man i Bagsværd?

– Egentlig startede vi bare med tre frivillige i februar, da vi overtog den gamle Netto-butik. I dag er vi så 55 frivillige, og vi kan trække fra i alt 75, som har meldt sig. Det er ret imponerende. Skulle nogen have lyst til at yde en frivillig indsats for en god sag, så kan de bare melde sig her i butikken, siger Carsten Ringive.

Frivillig leder
Carsten Ringive blev sidste år 60, og han besluttede sig for ikke længere at have lønarbejde og tage hul på pensionsmidlerne, selv om han først bliver folkepensionist om syv år. Han har blandt andet været leder på en teknisk skole:

– Jeg trak lige vejret i et halvt år, men så meldte jeg mig ellers til frivilligt arbejde i Seniorer uden grænser, Dansk Flygtningehjælp og Røde Kors.
Røde Kors-arbejdet består af mange forskellige opgaver. Der er blandt andet samarit-tjenesten, der er et beredskab under den store gymnasiefest i Dyrehaven, Værket (voksenkontakt) og vågetjenesten, hvor frivillige melder sig til at våge over døende, som ikke vil dø alene.

Butikken ligger på Bagsværd Hovedgade 141, og kunderne vil kunne finde børnetøj og tøj til voksne. Røde Kors sælger også møbler, bøger, elektronik, nips og køkkenudstyr. Røde Kors må ikke opkræve moms, så allerede der er der noget at hente for kunderne. Butikken i Bagsværd har åbent 44 timer om ugen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top