Gode løft i Tyskland
Vægtløftning.jpg
Basgværd-atleterne havde en god tur til Tyskland. Foto: Privat.
Vægtløfterne Jasmin Lidlgruber Agertoft og Esben Helmø-Larsen vandt deres gruppe

Fire atleter og en træner fra Bagsværd Vægtløftnings Klub deltog ved dette års Oder Pokal Cup. Stævnet blev afholdt tæt på Berlin på en sportsskole i Frankfurt an der Oder, hvor der var optimale betingelser for vægtløftning.

Maya Bølling Bjørnvik var BVKs første løfter. Hun konkurrerede i de to discipliner træk og stød. Her opnåede hun en flot 5. plads. Maya formåede at lave et resultat med 45 kilo i træk samt et godt forsøg på ny personlig og danmarksrekord på 49 kilo grundet ubalance. I stød kom Maya stærkt tilbage og med en ny personlig top i stød på 61 kilo, hvilket er ny dansk rekord i stød samt i tokamp med 106 kilo.

Kort efter løftede Jasmin Lidlgruber Agertoft og fik førsteplads i sin gruppe med et resultat på 58 kilo i træk, ny top og danmarksrekord i stød på 75 kilo og dermed også dansk rekord i tokamp med 133 kilo.

– Jeg syntes, at det var en meget god oplevelse. Det er meget anderledes at løfte til konkurrencer, når man ikke er på hjemmebane. Det kan være godt at blive bragt ud af sin komfortzone for at styrke en som atlet, og deres forhold til resten af holdet, sagde Jasmin Lidlgruber Agertoft.

I den næste gruppe løftede Esben Helmø-Larsen. Esben tog førstepladsen i sin gruppe. Med en let trækserie, der resulterede i en ny top i træk på 101 kilo som også er en ny danmarksrekord. Esben løftede mod sig selv hvilket gav ham mulighed for at tage sin tid, Hans stødserie var også meget nem, der gav et resultat på 124 kilo. Det samlede resultat gav en ny danmarksrekord i tokamp med 225 kilo, hvilket betød at Esben vandt titlen som den bedste ungdomsherre.

Bagsværds sidste løfter på plateauet var Baldur Freyr Finnsson. Baldur fik godkendt 3 af 6 løft, men formåede stadig at løfte meget tæt på sin top. I træk fik han 70 kilo og et meget stærkt forsøg på 75 kilo, som desværre smuttede i det stangen, ikke kommer helt på plads. Efter en masse ventetid i den store gruppe, var det tid til stød. Baldur fik et nemt første forsøg på 92 kilo, så derfor øgedes til 100 kilo. Han blev en smule svimmel på det andet forsøg, og han gik ind på vægten igen med oprejst pande, men i andet forsøg missede han uheldigvis også de 100 kilo. Det bliver til en flot tokamp på 162 kilo og en 13 plads i aldersgruppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top