Guide: Sådan får du styr på økonomien
Gladsaxebladet.dk-Lead-Supply-1.jpg
SPONSORERET INDHOLD: Det er de færreste danskere der altid har fuldstændig styr på økonomien, eftersom der pludselig kan komme uforudsete udgifter. Disse uforudsete udgifter kommer ikke altid belejligt, så det kan være en super god idé at have en buffer. Men hvad gør du så, hvis du ikke har en buffer eller den er opbrugt, og du fortsat befinder dig i en stram økonomisk situation?

Vi har forsøgt at svare på ovenstående spørgsmål med en guide som indeholder forskellige tips såsom, at du skal skære ned på faste udgifter, undgå impulskøb og overveje kviklån, hvis situationen er blevet for uoverskuelig og stressende.

1. Skab dig et overblik over din privatøkonomi

I alle situationer hvor der er behov for forbedringer, bør du have et solidt overblik, så du ved lige præcis, hvor du skal tage fat for at forbedre. Du bør derfor sætte dig ned og tjekke din netbank og få styr på alle dine indtægter og udgifter. Det handler om, at du skal finde frem til dit rådighedsbeløb, så du senere kan lægge nogle realistiske budgetter på baggrund af dette.

2. Skær ned på faste udgifter

Du har på dette tidspunkt udregnet dit rådighedsbeløb, men kan det måske blive en smule bedre? Du bør tage et par dybe indåndinger og finde dine mest kritiske briller frem fra gemmeren og tage endnu et kig på dine udgifter.

Der er mange mennesker som betaler for tjenester, som de knap eller slet ikke bruger. Du bør derfor overveje, om du får nok nytte kontra, hvad prisen er på. Eksempler på tjenester hvor du kan overveje, om du kan slippe afsted med at ændre eller skrotte dit nuværende abonnement:

• Netflix, Viaplay, HBO Nordic, TV2 Play og andre streamingtjenester. Bruger du dem nok?
• Tv-pakke, mobilabonnementer og lignende. Her kan du overveje, om du bruger det pågældende abonnement nok? Hvis ikke kan du nedgradere til en mindre og dermed billigere pakke/ abonnement.

3. Lav budgetter
En anden god ide er at lave budgetter, så du har nogle guidelines at gå ud fra. Du bør eksempelvis lave et madbudget, idet sådan en post hurtigt kan blive alt for dyr, hvis du konsekvent bruger for mange penge hver gang, du handler ind.

4. Undgå impulskøb

Budgetter er kun brugbare, hvis de bliver overholdt. Og lige præcis af denne årsag bør du IKKE impulskøbe. Der er alt for mange fristelser i denne verden, men du bør bestræbe dig på undvære dem, så du ikke spilder både energi og penge.

Hvis du har svært ved ikke at impulskøbe, kan du eventuelt lægge en dag ind om ugen (også ind i budgettet), hvor du tillader dig at købe aftensmad og søde sager med det løfte om, at du ikke gør det de andre dage. Du kan også med denne model glæde dig over, at du kommer i form.

5. Overvej et kviklån

Hvis du forsøgt dig på ovenstående, og du alligevel ikke kan se enden på problemet, kan du overveje et kviklån. Dette kan være en god ide, hvis du befinder dig i en periode, hvor du er stresset og derfor hellere vil udskyde problemet til en senere periode, der er nemmere at overskue.

Du skal altid bruge en online sammenligningstjenester for kviklån, inden du tager et lån. Årsagen til dette er, at sammenligningstjenester som danske Pengeinfo.dk formidler lån på vegne af mange forskellige låneudbydere og derfor får du muligheden for at sammenligne mange lån, så du med større sandsynlighed finder det rette lån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top